Mardin

Midyat'taki bombalı araçla terör saldırısı

16:36 10 Haziran 2016
Midyat'taki bombalı araçla terör saldırısı

Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen, 3 polisin şehit düştüğü, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin yaralandığı saldırı, siyasiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince kınandı.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün acımasız yüzüne bir kez daha şahit olduklarını söyledi.

Tarih boyunca müşriklerin dahi kan dökmemeye riayet ettiği mübarek ramazanda bu saldırının gerçekleştirildiğini belirten Akgül, şöyle konuştu:

"Şehrin göbeğinde bombalar patlatmaktan ve Kürtleri katletmekten imtina etmeyen organize bir yapıyla karşı karşıyayız. Bölge insanı Midyat Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıyı kendisine yapılmış saymıştır. 7 Haziran sonrasında Türkiye'yi Suriyelileştirme oyununun farkında olan Midyat halkının, bu saldırıyı en şiddetli şekilde lanetlediğine şahit olduk. Terörü lanetliyoruz. Bölge insanımızı da terör belasına karşı dik ve net duruş sergilemeye davet diyoruz. Bu birliktelik terörü bitirecektir inşallah."

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise terör örgütünce gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Esef verici ve vicdansızca saldırıların, devleti terörle mücadeledeki azim ve kararlılığından hiçbir surette döndüremeyeceğini vurgulayan Çankırı, "Mübarek ramazan gününde bu saldırının yapılmış olması, acıdan ve vahşetten beslenen eli kanlı terör örgütünün hiçbir kutsalının olmadığını apaçık gözler önüne sermiştir." ifadelerini kullandı.

Çankırı, saldırıda şehit düşen güvenlik güçleri ile hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

- "Ramazanda yapılan kalleşçe saldırıyı kınıyoruz"

Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Velit Alptekin, saldırıyı esefle kınadıklarını bildirdi.

"Ramazan ayında yapılan kalleşçe saldırıyı kınıyoruz. Çoluk çocuk demeden, hamile kadınları bile katleden bu zihniyeti lanetliyoruz." diyen Alptekin, insanlık dışı saldırıların artık son bulmasını istediklerini ifade etti.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da terör örgütünün çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden gerçekleştirdiği bu katliamın kabul edilemeyeceğini belirterek, "Midyat halkı bu oyunları bertaraf edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, terör örgütünün bu saldırılarla Kürt halkına zarar verdiğini ifade etti.

"Orta Doğu'da devam eden çatışmaları örgütsel çıkarlar üzerinden bölgeye taşıma gayretine girerek halkı namluların ve topların hedefi haline getirmek, bu halka yapabilecek en büyük ihanettir." görüşünü paylaşan Akman, şunları kaydetti:

"Kürt halkı bölgemizde yaşanan, tüm mağduriyet ve tahribatların sebebi olan çukur siyasetine ve PKK'nın insanlık dışı terör saldırılarına prim vermemiş, çukur siyaseti ve sözde 'öz yönetim' ilanlarını tanımamıştır. Halk bu saldırılardan dolayı yıllarca yaşadığı şehrini, evini ve iş yerini terk etmek zorunda kalmıştır. Kürt halkının sözde haklarını savunan bu yapı, çatışma ve kaosu, bölgede Midyat gibi sükunetin hakim olduğu ilçelere taşımakla tüm bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyenlerden ihale almıştır. Umudumuz bu vahşetin bir an önce terk edilmesi, insanlara dayatılan bu zulüm çarkının son bulmasıdır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.