Mardin

Midyat Müftülüğünün ramazan çalışmaları

10:30 14 Haziran 2016
Midyat Müftülüğünün ramazan çalışmaları

Bilik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahmet, merhamet, af ve günahlardan arınma ayı olan ramazanın iyiliklere ve hayırlara vesile olmasını, millete, memlekete, tüm İslam alemine ve bütün dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini diledi.

Midyat İlçe Müftüsü Şafi Bilik, ramazan ayında gerçekleştirilecekleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ramazan hazırlıkları tamamlanan camilerinin tıklım tıklım dolduğunu belirten Bilik, "İlçe merkezinde bulunan 53 camimizde, köy ve mahallerde bulunan 173 camimizde hiçbir sıkıntımız bulunmamaktadır. Hiçbir camimizde imam eksiği yoktur. Midyat Müftülüğü olarak bütün camilerimizde mukabele okunmaktadır. Merkez Hacı İsmail Camimizde hatimle teravih namazı kıldırılıyor. Özellikle ramazan ayında çocuklara karşı dikkatli, şefkatli olunması konusunda imamlara ve cemaate uyarılarda bulunduk. Çocukların camiyi sevmesini, ibadeti sevmesini istiyoruz." diye konuştu.

Ramazanın en önemli tarafının da yardımlaşma olduğuna dikkati çeken Bilik, şunları söyledi:

"Biz, Diyanet İşleri Başkanlığı Vakfı işbirliği ile yaraları sarma kampanyası çerçevesinde ilçede bulunan Nusaybin'den gelen aileler başta olmak üzere 2 bin 500 aileye alışveriş kartı dağıttık. Oruçlu halimizle yapacağım ibadet ve dualarımızı kabul eylesin. Rabbim memleketimizin birliğini, beraberliğini muhafaza etsin. İlçemize gelen Suriyeli, Şırnaklı, Cizreli ve Nusaybinli vatandaşlarımızı iftar sofralarında davet etsinler. Mutlaka bir vatandaşımızı dahi olsa iftar sofralarına davet edelim. Onların hayırlı dualarını alalım ki Rabbimin bereketi üzerimize eksik olmazsın."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.