Mardin

Mardin'de terör mağdurlarına yardım

19:58 23 Haziran 2016
Mardin'de terör mağdurlarına yardım

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen ailesi olarak Türkiye genelin yaptıkları bütün iftarları iptal ettiklerini belirterek, "İftarlara harcayacağımız parayı bu bölgede mağdur olmuş, evlerini terk etmek zorunda kalmış insanlara birer yardım kolisi olarak gönderme kararı aldık." dedi.

Esen, 9 sendikanın genel başkanı ve Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan'ın da aralarında bulunduğu heyetle, Mardin Valiliğini ziyaret etti.

Heyet, daha sonra Mardin'de iç göçten etkilenen ailelere destek ve yardım yapmak üzere kurulan Mardin Kardeşlik Platformuna ziyaret gerçekleştirdi.

Mardin Kardeşlik Platform Başkanı Abdussamet Yılmaz'dan yapılan yardımlar hakkında bilgi alan Esen, ramazan ayının İslam alemine huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Özellikle Nusaybin, Sur, Cizre ve Yüksekova gibi bölgelerde terör nedeniyle pek çok insanın mağdur olduğunu kaydeden Esen, "Çukur siyasetinin sebep olduğu pek çok mağdur kardeşimiz bulunuyor. Evlerini terk etmek zorunda kalmışlar. Sığınacak bir ev, karınlarını doyuracak bir dilim ekmeğe muhtaç kalmış bu kardeşlerimizi biz Türkiye'de unutmadığımızı ve onların yanında olduğumuzu göstermek için bugün Memur-Sen ailesi olarak buradayız." dedi.

Gösterişli ve kalabalık iftar programları düzenlemek yerine, oluşturdukları bütçeyle Güneydoğu'da terörden etkilenen ailelere gıda yardımında bulunma kararını aldıklarını dikkat çeken Esen, şunları kaydetti:

"Memur-Sen ailesi olarak da biz Türkiye geneli yaptığımız bütün iftarları iptal ettik. İftarlara harcayacağımız parayı bu bölgede mağdur olmuş, evlerini terk etmek zorunda kalmış insanlara birer yardım kolisi olarak gönderme kararı aldık. Bu vesile ile geçen hafta Kilis ve Gaziantep'de Suriyeli kardeşlerimize ve Yüksekova'daki kardeşlerimize birer tır yardım göndermiştik. Bugün de inşallah Mardin, Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe'deki mağdurlara yardımlarımızı götüreceğiz. Şırnak'a da Sur'a da birer tır yardım ulaştırıyoruz. Buradaki kardeşlerimizin dertlerine ortak olalım, acılarını paylaşalım. Her gün, her ailenin kişi başı bir iftarımızı buradaki kardeşlerimize gönderirsek çok büyük bir sevap kazanacağız diye düşünüyorum. Allah yardım yapacak herkesten şimdiden razı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.