Mardin

Ömerli'deki terör saldırısının yaraları sarılıyor

17:22 27 Haziran 2016
Ömerli'deki terör saldırısının yaraları sarılıyor

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar için hasar tespit çalışmaları başladı.

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine 23 Haziran'da teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir tır sürücüsünün hayatını kaybettiği, askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaralandığı saldırının ardından ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırının ardından Kaymakamlık tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu üyeleri, ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan tespitlerde 120 ev ve iş yerinde hasar tespiti yapan ekiplerin çalışmalarının süreceği öğrenildi.

- "Allah devletimizden razı olsun"

Evi zarar gören emekli Veysi Özeki, yaptığı açıklamada evinde meydana gelen zararın büyük olduğunu söyledi.

Evinde oluşan hasarı onaracak durumda olmadığını belirten Özeki, "Kaymakamlıktan gelip hasar tespitinde bulundurlar. Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Mehmet Erdoğan ise patlama nedeniyle evlerindeki bütün camların kırıldığını, duvarların çatladığını ve çocuklarının yaralandığını anlattı.

"Allah hakkımızı kimseye bırakmasın. Bu ramazan ayında ne kapı kaldı ne cam ne duvar" diyen Erdoğan, hasar tespiti yapan ekiplere teşekkür ederek, "Allah razı olsun gelip hasar tespitine bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.