Mardin

Terör mağduru çocuklar Kur'an öğreniyor

11:21 29 Haziran 2016
Terör mağduru çocuklar Kur'an öğreniyor

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların tespiti için arama tarama çalışmaları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir camide düzenlenen kursta, çocuklar Kur'an öğreniyor.

Sokağa çıkma yasağının 14 Mart'ta ilan edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca PKK'ya yönelik başlatılan ve 3 Haziran'da sona eren operasyonla teröristlerden temizlenen Nusaybin'de tuzaklanan patlayıcıların tespiti için arama tarama çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda ilçede sokağa çıkma yasağı da devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan program kapsamında, Nusaybin Müftülüğü tarafından ilçe merkezindeki bir cami ile sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında kalan köylerdeki camilerde Kur'an kursu düzenlendi.

- "Çocuklar Kur'an ile buluştu"

İlçe Müftüsü İrfan Açık, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yaz Kur'an kursu programı kapsamında ilçede bir camide kurs düzenlediklerini söyledi.

Kur'an kursuna çevre evlerde yaşamını sürdüren çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Açık, "Bütün olumsuzluklara rağmen çocuklar kursa başladı ve Kur'an ile buluştu." dedi.

Çocukların kursa büyük mutlulukla geldiğine işaret eden Açık, çocukların kursa ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Her camide 50'yi aşkın çocuğun bulunduğunu bildiren Açık, duyarlılık gösteren velilere teşekkür etti.

Kursu veren imam Lokman Hıdır, "cennetin gülü" olarak gördükleri çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Çocukların severek ve isteyerek kursa katıldığına dikkati çeken Hıdır, "Çocuklara dinimizi öğretmek gerekiyor. Bu vesileyle düzenlenen kursa çocuklar büyük ilgi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Hıdır, çocukların kısa sürede birçok konuyu öğrendiğini, bunun kendileri için büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

Çocuklardan Mehmet Macid, Kur'an öğrenmeyi çok istediği için kursa geldiğini belirtti.

Merve Yılmaz da yaz tatilinde arkadaşlarıyla Kur'an öğrenmek için camiye geldiğini, amaçlarının Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek olduğunu anlattı.

Hasan Başak ise kursa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

- Baba oğul Kur'an öğreniyor

Kursa 10 yaşındaki oğlu Azat ile katılan Hayrettin Öz (38) ise bugüne kadar Kur'an okumayı öğrenemediği için pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Kur'an okumamanın büyük eksikliğini hissettiğini kaydeden Öz, bu nedenle oğluyla kursa katıldığını bildirdi.

Oğluyla camide Kur'an okuduklarını dile getiren Öz, "Oğul babaya bakar, onu örnek alır. Oğlumun mümin ve topluma layık bir insan olabilmesi için ona örnek olmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Azat Öz de babasını çok sevdiğini, onunla kursa katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.