Mardin

Mardin’de “Stratejik Hamleler” toplantısı

18:52 29 Haziran 2016
Mardin’de “Stratejik Hamleler” toplantısı

Merkezi Mardin’de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) tarafından düzenlenen “Stratejik Hamleler” toplantılarının dördüncüsü Mardin’de yapıldı.

USTAD Başkanı Ahmet Akgül, yaptığı açıklamada, 4 yıldan bu yana özel bir yöntemle gerçekleştirdikleri “Stratejik Hamleler” toplantı serisindeki özel amacın Türkiye’deki düşünce kuruluşlarının düşünce üretmekte yönünü arttırmak suretiyle farklı düşünce sistemlerinden beslenen ve bu düşünceleri stratejik hamlelere dönüştürebilen manevra yeteneklerini tahlil edip bunu Ortadoğu’nun kadim toplumları için pozitif bir duruma, yani önceden öngörülebilecek hale getirip Türkiye’nin kendi iç dinamikleri olan unsurların olası çatışmalarını engellemek olduğunu söyledi.

“Özellikle dışarıdan düşünce pazarlanarak yapılan şekillendirmelerin önüne geçmek suretiyle esasta kendi stratejik hamlelerimizi geliştirmek ve bu hamlelerin uluslararası uygulanabilirliğine ön ayak olmak hedeflenmiştir. “ diyen Akgül, bölgede ortaya çıkabilecek olası sorunların çözümü noktasında uluslararası platformda stratejik olarak Ortadoğu coğrafyasında oyun kurucusu olmayı hedefleyen bir Türkiye’nin stratejik manevra yeteneğini, belli bir önyargı olmaksızın çeşitli toplumsal kesimlerle fikir üreterek geliştirmek, bu farklılığı çatışma ortamı yerine toplumsal uzlaşı ve birleştirici bir rolle sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Ortadoğu coğrafyasındaki hareketliliğin sürdüğünü dile getiren Akgül, 2016 yılı “Stratejik Hamleler” toplantısın ana temasının "Coğrafyamızdaki Değişimler ve Olası Senaryolar" konusunun belirlendiğini kaydetti.

Akgül, toplantı ile ilgili şunları söyledi:

“Stratejik Hamleler Toplantısı, özel bir yöntemle gerçekleşen bir toplantıdır. Toplantıda, sonuçlandırılmış iyi ve kötü senaryolar belirlendikten sonra temsili gruplarla savunma veya karşı hamlelere fırsat veriliyor. Toplantı, akademik bir sunumdan ziyade, hamle yapabilme, hamleleri savuşturabilmeye yönelik pratik düşünebilmek, hızlı ve sonuca varan kararlar alabilmeyi hedefleyen ve bir think-tank kuruluşunun önemle üzerinde durması gereken bir toplantı şeklidir."

Stratejik Hamleler toplantılarına, özellikle bu mahareti gösterebilecek katılımcıların özenle seçilip davet edildiğini belirten Akgül, toplantıda ortaya çıkan ve tartışılan olası iyi ve kötü senaryoların başlıklar halinde kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.