Mardin

Terör, mukabeleye engel olamadı

12:48 03 Temmuz 2016
Terör, mukabeleye engel olamadı

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Mardin'in Nusaybin ilçesindeki vatandaşlar, mukabele geleneğini devam ettirdi.

İlçede PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyonun sona ermesinin ardından güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor.

Sokağa çıkma yasağı ve el yapımı patlayıcıların kontrollü infilak ettirilme çalışmalarının sürdüğü ilçede, vatandaşlar güvenlik güçlerince düzenlenen operasyon sayesinde ibadetini huzur içerisinde gerçekleştiriyor.

Teröristlerden temizlenen ilçede ramazan ayı boyunca vatandaşlar Şeyh Reşit Camisi'ne gelerek, öğlen namazını kıldı. Namazın ardından ilçe müftüsü İrfan Açık vatandaşlara vaaz verdi. Din görevlileri eşliğinde yapılan mukabeleye de yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, teröre rağmen ramazanda huzurlu şekilde ibadetlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

- "İbadetlerimizi elimizden geldiği kadar terk etmedik"

Müftü İrfan Açık, AA muhabirine, karşılıklı okuma ve dinleme anlamına gelen mukabelenin sünnet olduğunu belirtti.

Bu geleneğin asırlardır yaşatıldığını aktaran Açık, "Bizler de peygamberimizin sünnetini yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. Nusaybin'de de bu gelenek devam etmektedir. Elhamdülillah kardeşlerimiz bu vazifelerini layıkıyla yerine getirmektedirler. " dedi.

Nusaybin'in terör ile anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, şöyle dedi:

"Nusaybin'de acılarımız ve sıkıntılarımız oldu. Ancak cuma ve vakit namazları ile mukabele olmak üzere bütün ibadetlerimizi elimizden geldiği kadar terk etmedik. İslam var olduğu müddetçe (ki kıyamete kadar var olacak) Kur'an yaşayacak ve ona sahip çıkacak kardeşlerimiz mutlaka olacak. Nusaybin son aylarda farklı şekilde anılmaya başlandı. Ancak burada Allah'ına, kitabına, resulüne, bayrağına, vatanına ve milletine sahip çıkan nice kardeşlerimiz vardır."

İmamı Ahmet Deniz ise Peygamber'in sünneti olan mukabeleye büyük önem verdiklerini söyledi.

Camide bu ramazan ayında da mukabele geleneğini eksik etmediklerini belirten Deniz, "Cemaatimiz Allah'a çok şükür devamlı yanımızdadır." dedi.

- "Hep birlikte okuyoruz"

Vatandaşlardan Mehmet Kaya ise camide ibadetlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

İlçedeki terör saldırılarına rağmen mukabele yaptıklarını kaydeden Kaya, "Allah bütün insanların huzur ve barış içinde yaşamasını nasip etsin. Okuduğumuz Kur'an buna vesile olsun." dedi.

Faysal Tekin de ramazan ayında caminin Kur'an sesiyle yankılandığını vurgulayarak, "Elimizden geldiği kadar Kur'an okumaya devam edeceğiz. Peygamberimizin sünnetini sürdüreceğiz. Buradaki cemaat olarak, kardeş gibi hep birlikte okuyoruz. Bize bu imkanı sunan yetkililere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.