Mardin

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

08:52 14 Temmuz 2016
Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

Mardin Valiliği, Nusaybin'de tamamlanan operasyonda uygulanan sokağa çıkma yasağını, arama tarama çalışmalarının devam ettiği 6 mahalle haricinde 19 Temmuz'da kaldırmayı planladığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan çukurları, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi çerçevesinde,14 Mart 2016'da saat 00.00'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlayan "Atmaca- 7 Operasyonu"nun 3 Haziran'da tamamlandığı hatırlatıldı.

Operasyonda 495 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 515 barikatın kaldırıldığı, 53 çukurun kapatıldığı ve bin 226 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesi amacıyla güvenlik kuvvetlerimizce arama tarama faaliyetleri devam etmektedir. Bu kapsamda 1 ay içerisinde 197 el yapımı patlayıcı daha etkisiz hale getirilmiştir. Arama tarama faaliyetleri halen devam etmektedir. Operasyon sonrasında vatandaşlarımızın can güvenliği ile ilgili hassasiyet dikkate alınarak kontrollü bir şekilde güvenli mahallelere girişler yapılmaktadır. Çalışmaların halen devam ettiği Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz 2016 Salı günü kaldırılması planlanmaktadır."

Açıklamada, Nusaybin'de yaşayan vatandaşlara gerek sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerek sonraki süreçte kolluk kuvvetlerine verdiği destek için bir kez daha teşekkür edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.