Mardin

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

14:58 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörlüğü, darbe girişimini kınadı.

MAÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin bütün halklarının 15 Temmuz gecesi hain bir grubun tertiplediği bir askeri darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Söz konusu grubun millete ve milletin seçtiği meşru yönetime karşı devletin askeri gücünü kullanarak, yönetime el koyup hükümeti ve bütün kamu üst düzey görevlilerini bertaraf etmeye kalkıştığının dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu arada halkın üzerine ateş açılarak bir tür katliam yapılmış ve yönetimi devirmeye kalkışmışlardır. Bu ayaklanmayı tertip ederek vatana ve millete ihanet eden bu hain ve zavallıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak halkımız seçimle işbaşına getirdiği hükümetine ve bütün yöneticilerine sahip çıkarak meydanlara dökülmüştür. Bu vesile ile ülkemizin her tarafında meydanları dolduran, İstanbul'daki köprüleri ve TRT'yi kurtarmak için büyük fedakarlık gösteren aziz halkımızı ve onlara yardımcı olan diğer kolluk kuvvetlerimizi tebrik ediyoruz. Ülkenin birlik ve beraberliğine tuzak kuranlar, dış güçlerle işbirliğine tevessül ederek maşa gibi kullanılanlar bertaraf edilmiştir."

Dünya darbeler tarihinde bir ilk olan olayda halkın, cesaret ve samimiyetini ortaya koyduğu ve tankların üzerine çıktığının kaydedildiği açıklamada, “Halkın meydanlara çıkarak bu darbeyi önlemesiyle sürekli olarak ülkemiz üzerinde bir kılıç gibi sallandırılan darbe ve darbecileri bir daha teşebbüse cesaret edemeden tarihin derinliklerine gömmüştür. Daha önce de benzeri kalkışmalar içinde bulunan bu eli kanlı darbeci çetenin hiçbir kutsalının olmadığı açıkça görülmüştür." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Mardin Artuklu Üniversitesinin her zaman Cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında olacağı ve desteğinin her zaman bu tavırda olacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.