Mardin

FETÖ'nün darbe girişimi

15:27 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Mardin'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki sürüyor.

Kentteki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarına Türk bayrakları astı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkenin üzerinde oynanan oyunların sonucu bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Mardin halkının darbe girişimine karşı dik durduğunu aktaran Dündar, şöyle devam etti:

"Paralelcilerin, vatan hainlerinin, içimize sızmış işbirlikçileri ile ortaya çıkan darbe teşebbüsü, halkımızın dik duruşu ile bertaraf edildi. Bu saatten sonra hiçbir komploya, darbe girişimine boyun eğmeyeceğiz. Mardin, dik duruşunu göstermiştir. Sabaha kadar sokaklar, meydanlar Mardin halkının sesiyle yankılanmıştır, darbecilerin ve paralelcilerin değil."

Türkiye'nin içine sızmış virüslerin temizleneceğini vurgulayan Dündar, vatandaşların bu tür girişimlere karşı da her zaman uyanık olması gerektiğini bildirdi.

- "Hep birlikte bu işbirlikçilerin, hainlerin tuzaklarını bozmalıyız"

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İl Başkan Yardımcısı Muhammet Arasan da darbe girişimini esefle izlediklerini belirtti. Halkın iradesine kastedenlerin kaybetmeye mahkum olduğunu ifade eden Arasan, şunları söyledi:

"Hiç kimse milletin iradesi karşısında duramaz. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Herkesin siyasi düşüncesini bir kenara bırakarak vatanına milletine sahip çıkması gerekiyor. Bu AK Parti ya da hükümete karşı bir mesele değildir. Bu, bütün millete karşı yapılan bir harekettir. Hep birlikte el ele, gönül gönüle bir olmalı ve bu işbirlikçilerin, hainlerin tuzaklarını bozmalıyız."

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter de darbe teşebbüsünde bulunanların ülkenin geleceği ve onuruyla oynadığına, kalkışmanın utanç verici kara bir leke olarak tarihe geçeceğine işaret etti.

Darbe girişiminin başarısız olduğunu dile getiren Öter, "Bu dönemde darbe teşebbüsünde bulunan zihniyet ve onların arkasında bulunan derin güçlerin hain ve kanlı planlarını bozarak ülkenin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan halkımızın kararlı ve cesur duruşu sayesinde darbecilerin devleti ele geçirme planı suya düşmüş ve darbeleri tam anlamıyla tarihe gömdüğünü tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

- "Halkın iradesine hiçbir güç karşı gelemez"

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ise Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunun millet ve devletin el birliğiyle fiyaskoyla sonuçlandırıldığını aktardı.

Halkın iradesiyle iktidara gelmiş bir hükümetin asla darbelerle indirilemeyeceğine dikkati çeken Kandemir, "Halkın iradesine hiçbir güç karşı gelemez. Halkımızın zaferini kutluyorum. Biz korucu camiası olarak her zaman olduğu gibi devletimizin yanındayız, demokrasiden yanayız." diye konuştu.

Avukat Menaf Baysal ise FETÖ'nün kendisine yapılacak operasyonlar öncesi Türkiye'ye bir darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin bir darbe girişiminden alnının akıyla kurtulduğunu anlatan Baysal, "Bu darbenin püskürtülmesinde en büyük neden, halkın darbeye duruşudur. Bu darbecilerin en ağır cezalarla cezalandırılması gerekiyor. Yasal düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Halk sokağa çıkarak bu darbenin önüne geçmiştir." diye konuştu.

Araştırmacı-Yazar Musab Baran da İslam ülkeleri ve Ortadoğu'nun ümidinin Türkiye olduğunu, her yerden Türkiye için duaların edildiğini söyledi.

Özellikle Kudus ve Gazze'de insanlarla görüştüklerini anlatan Baran, "Türkiye halkına dualarla destek oldular. Bütün halkın desteği ile darbenin önüne geçilmiştir." dedi.

Vatandaşlardan İsmail Kurutuz ise Türk halkının birlik ve beraberliğini gösterdiğini belirterek darbeye karşı boyun eğmeyeceklerini vurguladı. Kurutuz, "Türk bayrakları ellerinde, evlerinde, balkonlarında dalgalanıyor. Sabaha kadar Kur'an okuduk, namaz kıldık, dualar ettik." dedi.

Suriyeli Taha Mahmut ise 2 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve destek olmak için sokaklara çıktıklarını ifade ederek "Türkiye'yi çok seviyoruz, burası bizim vatanımız gibi. Türkiye, bize çok şey sundu. Erdoğan, İslam aleminin bir sembolüdür. Biz, Erdoğan ve Türk halkından çok memnunuz. Türkiye'ye zarar gelmesini istemiyoruz." görüşünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.