Mardin

FETÖ'nün darbe girişimi

18:39 17 Temmuz 2016 1 Yorum Var
FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "1 yıl önce çukur kazmakla başlayan süreç, darbe ortamını hazırlamayı amaçlıyordu. PKK terör örgütü, herhalde Silopi, Cizre ve Sur'un kendilerine terk edileceğini düşünmüyordu. Demek ki amaç, darbeye ortam hazırlamaktı." dedi.

Beraberinde AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Miroğlu, burada yaptığı konuşmada, siyaset tarihin en uzun gecesini yaşadıklarını belirtti.

15 Temmuz'un ülkenin tarihinde, "Demokrasinin zafere ulaştığı" gün olarak yer alacağını ifade eden Miroğlu, darbecilere Meclis'te çok güçlü bir cevap verdiklerini aktardı.

Miroğlu, CHP ve MHP milletvekilleri ile bomba atılmasına rağmen Meclis'i terk etmediklerini vurgulayarak, "HDP'liler de oradaydı.' demeyi çok isterdim ama maalesef HDP'den kimse yoktu. O gece HDP'lilerin sıraları boştu. CHP, MHP ve AK Parti sıraları ile doluydu." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her yerinde milletin sokağa çıkıp darbe teşebbüsünü engellediğini kaydeden Miroğlu, HDP'nin ise HDP'lilerin sokağa çıkmasını istemediğini ileri sürdü.

Her türlü terör ve şiddet eyleminden bir halk iradesinin ortaya çıktığına işaret eden Miroğlu, "Kandil'de darbe teşebbüsünden önce bir toplantı yaptıklarını duyduk. Eğer doğruysa iyi bir şey bu. Toplantıda siyasi zemini HDP'ye terk etme kararı aldıkları söyleniyor. İnşallah öyledir, peki onlar ne yapacaklar. Silahlı gurupları Türkiye'den geri çekeceklerini söylüyorlar. Nereye gideceklerini bilmiyoruz. Ama Türkiye'de şunu herkesin anlaması gerekir ki artık şiddet ve teröre hiç kimsenin hayatında yer olmayacak." diye konuştu.

- "Bu planın da sonuna gelindi"

Terör örgütü PKK'nın bölgede çukur kazıp, barikatlar kurarak, darbeye zemin hazırladığını vurgulayan Miroğlu, "1 yıl önce çukur kazmakla başlayan süreç, darbe ortamını hazırlamayı amaçlıyordu. PKK terör örgütü, herhalde Silopi, Cizre ve Sur'un kendilerine terk edileceğini düşünmüyordu. Demek ki amaç darbeye ortam hazırlamaktı. Dolayısıyla bu planın da sonuna gelindi." dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Çankırı da darbe girişimine karşı dik duran vatandaşlara minnettar olduklarını bildirdi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Abdul 7 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman arkanızdayız Sayın Orhan Miroğlu, dik duracağız!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.