Mardin

STK'lardan terör saldırlarına tepkiler

14:06 20 Ağustos 2016
STK'lardan terör saldırlarına tepkiler

Mardin'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, son dönemde PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da polis ve askerlere yönelik artan bombalı saldırlarını kınadı.

Saldırılara ilişkin açıklama yapan Ensar Vakfı Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepe, terör örgütü PKK'nın FETÖ'den hiçbir farkının olmadığını ve her iki terör örgütünün işbirliği halinde olduğunu söyledi.

FETÖ'nün yaptığı işgal ve darbe hareketi yarım kalınca, PKK'nın devreye girdiğini ileri süren Tepe, "Bunlar, Türkiye'yi rahatsız etmek istiyorlar. Türkiyeyi zora sokmak istiyorlar. İnşallah hiçbir netice alamayacaklar. Türkiye, çok güçlü bir devlettir. Allah'ın izniyle bunların hepsinin üstesinden gelecektir." dedi.

Bölgenin bilinçli bir şekilde kaosa sürüklenmek istendiğine işaret eden Dost Der Başkanı Mehmet Arasan ise, bu saldırıları yapan zihniyetin er yada geç mahkum olacağını belirtti.

PKK'nın hiçbir şekilde Kürt halkını temsil etmediğini vurgulayan Arasan, "Kürt halkını temsil eden bir örgüt, halkına kurşun sıkamaz. Halkına bomba atamaz. PKK'nın yakından uzaktan Kürt halkıyla bir ilişkisi yoktur. PKK, üst aklın bölgede ki maşasıdır." ifadelerini kullandı.

Din Bir Sen Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan da, terör örgütü PKK tarafından yapılan bombalı saldırıların, bir milletin özgürlüğü için yapılan saldırılar olmadığı ifade etti.

Ersan, şöyle dedi:

"Öncelikle yapılan bu saldırıları lanetliyor ve telin ediyoruz. Bu saldırılar, bir halkın özgürlüğü için yapılan saldırılar değildir. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarısız olunca PKK, bombalı terör saldırılarında bulunarak, sivil, polis ve askerlerin şehit olmasına sebep olmaktadır. Millet olarak daha çok bir birimize kenetlenmeliyiz. 15 Temmuz'daki asil duruş gibi 81 vilayet el ele omuz omuza vererek, bunların bertaraf olması için çaba göstermek zorundayız."










YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.