Mardin

"Fırat Kalkanı Harekatı" sığınmacıları umutlandırdı

14:44 12 Eylül 2016
"Fırat Kalkanı Harekatı" sığınmacıları umutlandırdı

SELAHATTİN EROL - Suriye'deki savaştan kaçarak geldikleri Mardin'in Midyat ilçesindeki barınma merkezinde yaşayan sığınmacılara Mehmetçik'in desteğiyle yürütülen "Fırat Kalkanı Harekatı" umut oldu.

DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a Türkiye'deki sığınmacıların bir bölümünün dönüşünden büyük sevinç duyan Suriyeliler, bir sonraki bayramı büyük özlem duydukları ülkelerinde geçirmek istiyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Midyat ilçesi Işıklar mahallesinde kurulan barınma merkezinde yaşamını sürdüren sığınmacılar, birbirleriyle bayramlaşarak, hazırladıkları tatlıları ikram etti.

- "Türkiye'nin Cerablus'a girmesine çok sevindik"

Sığınmacılardan Mübarek Hammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de dördüncü bayramı kutladıklarını söyledi.

Tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Ali, gördükleri desteklerden dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını belirtti.

Ali, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'de hep hayır, rahmet ve iyilik gördük. Allah Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Türkiye'nin Cerablus'a girmesine çok mutlu olduk. Suriye halkını Esed'in DAEŞ'in şiddetinden, terör zulmünden kurtardılar. İnşallah en kısa sürede ülkemizdeki savaş biter ve bu, ülkemize dönmemize büyük bir fırsat olur."

- "Allah Türkiye'yi ve Erdoğan'ı korusun"

Ganiye Şebbeki de Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta geçirdikleri için buruk bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Bayram için hazırlık yaptıklarını anlatan Şebbeki, sığınmacılarla bayramlaşarak, çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyledi. Şebbeki, "Allah Türkiye'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı korusun. Allah'a çok şükür burada bizlere her türlü imkanı sağlıyorlar. Türk halkına çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

- "Allah Türk ordusunu muzaffer kılsın"

Muhammed el Hüseyin ise barınma merkezinde dördüncü bayramı kutladıklarını aktardı.

Allah'tan tüm İslam ülkeleri ve kendileri için hayırlı bayramlar dileyen Hüseyin, "Türkiye'nin Cerablus'a girmesine çok ama çok sevindik. Allah bizlere de kendi ülkemizde yaşamayı nasip etsin, Türk ordusunu da muzaffer kılsın. İnşallah bizlere de çoluk çocuğumuzla yaşamamız için güvenli bir bölge tahsis edilir." ifadelerini kullandı.

Hüseyin, ülkelerinde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşamayı arzuladıklarını kaydetti.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve barınma merkezi müdürü İsa Kurnaz da sığınmacıları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Suriyeli sığınmacılar, bu ziyareti Türkiye'de kendilerine verilen değerin göstergesi olarak değerlendirdiklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.