Mardin

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Mardin'de

17:55 13 Eylül 2016
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Mardin'de

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halka rağmen, bir işgal operasyonu yaşanıyor ve bugün belediyelere el koyma kararının meşru ilan edilmesini, hukuki ilan edilmesini bekliyorlar." dedi.

Yüksekdağ, partisinin bazı milletvekilleriyle incelemelerde bulunduktan sonra Barış Parkı'nda yaptığı açıklamada, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasını eleştirdi.

"Halka rağmen bir işgal operasyonu yaşanıyor ve bugün belediyelere el koyma kararının meşru ilan edilmesini, hukuki ilan edilmesini bekliyorlar. Hangi hukuka dayanıyorsunuz siz? Anayasa ile var olan, hukuk sistemiyle bu halkın helal oyuyla seçilmiş halk temsilcilerini hangi hukuka dayanarak, siz görevden alabilirsiniz? Yerine kendi memurlarını atayabilirsiniz?" diyen Yüksekdağ, bunun hiçbir hukukta, yasada, anayasada yerinin olmadığını iddia etti.

Yüksekdağ, "1980'de darbe gerçekleştiren cuntacılar, belediyelere el koymamıştı. Kendi belediyelerini sanki düşman kalesiymiş gibi Türk bayraklarıyla donatmamıştı. Belediyelere kayyum atama uygulamaları bu düzeyde, bu çapta değildi asla. Belediye binalarını işgal edebilirsiniz, ama Nusaybin'de her sokakta o belediyenin o belediyede seçilmişlerin ruhu yaşar." diye konuştu.

Daha sonra Yüksekdağ ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.