Mardin

Şehit polisin adı mezun olduğu okulda yaşatılacak

12:29 19 Eylül 2016
Şehit polisin adı mezun olduğu okulda yaşatılacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Velit Bekdaş'ın adı memleketi Mardin'in Midyat ilçesinde mezun olduğu okulda yaşatılacak.

FETÖ'nün darbe girişimi yaptığı 15 Temmuz gecesi şehit düşen Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığında görevli 29 yaşındaki şehit Bekdaş'ın adı Midyat'ta eğitim gördüğü Ali İhsan Kalmaz Ortaokuluna verildi.

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tabelası "Şehit Velit Bekdaş Ortaokulu" olarak değiştirilen okulda düzenlenen törene şehit Bekdaş'ın annesi Leyla, babası Abdülkadir ve eşi Meryem Bekdaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Şafi Bilik, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan katıldı.

Törende şehit Bekdaş'ın öz geçmişi ile İlçe Müftüsü Bilik tarafından dua okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Altay törende yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

"Kendimizi yetiştirmek, ailemize, milletimize, vatanımıza hayırlı birer evlat olmak için okula geliyoruz. Bakın, önümüzde çok güzel bir örneğimiz var. Okula ismini verdiğimiz şehit kardeşimiz Velit Bekdaş var." diyen Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit kardeşimiz sizin gibi bu okulda eğitim öğretime başladı, bu okuldan mezun oldu. Sadece kendisi için okumadı, kendisi için yaşamadı. Kendisi o kadar emek vererek çalıştı ki Allah-ü Teala bu emeğinin karşılığında ödül olarak şehitlik mertebesini verdi."

Altay, Midyat’ta 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 30 bin 789 öğrenci ve bin 164 öğretmenin ders başı yaptığı belirtti.

Şehit Bekdaş'ın eşi Meryem Bekdaş, eşinin isminin okuduğu okula verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şehit eşimin isminin bu okula layık görülmesi çok güzel oldu. Eşimle bir kez daha gurur duydum." diye konuştu.

Şehidin babası Abdulkadir Bekdaş da oğlunun adının okuluna verilmesine çok sevindiğini, ailece çok mutlu olduklarını söyleyerek "Allah herkesten razı olsun." dedi.

Anne Leyla Bekdaş da Arapça, "Allah hayırlısını versin. Oğlumun adı okula verildi. Allah'a çok şükür. Allah onu ahiretinde nur içine yatırsın." ifadelerini kullandı.

Tören, okul önünde hatıra fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.