Mardin

GÜNCELLEME 2- Mardin'de terör saldırısı

12:46 26 Eylül 2016
GÜNCELLEME 2- Mardin'de terör saldırısı

Mardin'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristler, Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde tuzakladıkları patlayıcıyı görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlattı.

Saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 korucu ve 6 asker yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mardin ile Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

Derik Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir asker müdahaleye rağmen şehit düştü. 2 korucu ve 5 askerin tedavileri sürüyor.

Patlama nedeniyle karayolunda çukur oluştu, yol ulaşıma kapatıldı.

Yolun yeniden ulaşıma açılması için karayolu ekiplerince çalışma başlatıldı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon devam ediyor.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde Ilıca Mahallesi yakınlarında saat 08.30 sıralarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerini taşıyan aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatıldığı bildirildi.

Patlama sonucu 3 askerin şehit olduğu, 2'si ağır 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların hızla hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yaralıların tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.