Mardin

Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri

15:29 30 Eylül 2016
Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri

Mardin Valiliği, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde, Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilen Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve 11 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin oy birliğiyle belirlenen ödüller, sahiplerini buldu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen törende, "Kültür, Sanat, Edebiyat ve Mimari" alanında MAREV adına MAREV Genel Başkanı Haluk Eldem’e, "Girişim ve Yatırım" alanında Cercis Murat Konağı adına Ebru Baybara Demir’e ve Türk Hava Yolları adına Mardin Hava Yolları Müdürü Yusuf Dilberoğlu’na, "Turizm Emekçileri" alanında ise telkari ustası Suphi Hindiyerli’ye verildi.

"Turizm ve Tanıtım" alanındaki ödülün Nobel sahibi Mardinli Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’a da geçtiğimiz günlerde Ankara Mardin Kültür Evi'nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin´in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri geleceğe taşıma kararlığında olduklarını söyledi.

Vali Yaman, Turizmin diğer sektörleri de hareketlendirdiğinin altını çizerek “Tanıtım ve Onur Ödülleri”ne layık görülenleri tebrik etti.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise, Mardin'in tanıtımına katkı sunan kişilerin "Mardin Tanıtım ve Onur Ödülü" ile taçlandırılmasının önemli olduğunu kaydetti.

İslam Medeniyeti’nin ilim zirvesi olan hicri 4. ve 5. yüzyıllarda, Mardin’de anılmaya değer büyük ilim adamları yetiştiğini kaydeden Ağırakça, "Turizm ve Tanıtım ödülü alan, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar da Mardinli ilim adamlarının son halkasını oluşturuyor. Yeni nesillerin bu halkaya bir halka daha eklemesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu da, Mardin’in sosyal ve kültürel zenginliklerinin Türkiye’de ve tüm dünyada tanıtımını sağlayan ve köklü tarihi mirasının korunmasına katkıda bulunan muteber hemşehrilerinin varlığından onur duyduğunu ifade ederek, 2017 yılı Kasım ayında Türkiye Ulusal Turizm Kongresinin Mardin´de yapılacağı bilgisini verdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından, ödül sahiplerine verilecek olan plaket yerine kaim olmak üzere Üniversite Kampüs Yerleşkesi alanında 50 adet ağaç dikildiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.