Mardin

İzmir esnafından Nusaybinli çocuklara çanta ve kırtasiye yardımı

15:23 13 Ekim 2016
İzmir esnafından Nusaybinli çocuklara çanta ve kırtasiye yardımı

İzmir Kemeraltı esnafının imkanlarıyla toplanan çanta ve kırtasiye Nusaybinli çocuklara dağıtıldı.

Sosyal medya hesaplarından "Yalnızdeğilsinizçocuklar" etiketiyle başlatılan ve İzmir Kemeraltı esnafının desteklediği kampanya çerçevesinde toplanan 2 bin 200 adet çanta ve kırtasiye malzemeleri Nusaybin'e getirildi.

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen törende, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can ve kampanya organizatörleri, çanta ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı.

Dağıtım sonrası açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Can, İzmir'de dernek, konfederasyonlar ve esnaflar tarafından toplanan yardımların öğrencilere dağıtıldığını belirtti.

Can, "Bizimle irtibata geçtiler. Biz de oluşturduğumuz komisyonla çanta ve kırtasiye ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit ettik. Bugün bir miktarını dağıttık. 2 bin 200 öğrencimize müdürlüğümüz aracılığıyla çanta ve kırtasiyelerin dağıtımını sağlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Kampanya organizatörlerinden Konak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir ise, kampanyaya Mardinliden Sivaslıya kadar herkesin katkı yaptığını söyledi.

Demir, "Ciğerimizin yandığı Nusaybin'e bir katkımız olsun istedik. Bu kampanyayı devam ettirmek istiyoruz. Şu anda kırtasiye ve çanta yardımı topladık. Önümüzdeki haftalarda mont ve ayakkabı kampanyası başlatmayı hedefliyoruz. Bize katkı sunan İzmir'deki bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İzmir Mardinliler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Erdal Ataklı da, sosyal medyada başlattıkları 'Yalnızdeğilsinizçocuklar' etiketiyle yardımları kabul etmeye devam ettiklerini söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.