Mardin

AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı

16:24 21 Şubat 2017
AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı

Midyat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, prangaların olmadığı halk oylamasına gittiklerini söyledi.

AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.

Tertemiz sıfırdan bir anayasa yapmak için yıllarca uğraştıklarını belirten Dündar, AK Parti'nin her alanda bunu gündeme getirdiğini ve destek istediğini ancak vesayetçiler, statükocular ve terör yandaşlarının bu ülkede demokratik, özgür, halkın anayasasının inşası için her zaman engel teşkil ettiklerini ifade etti.

16 Nisan’da 1982 darbe anayasasının 19’ncu değişikliği için halk oylamasına gideceklerini belirten Dündar, şöyle konuştu:

"Bu değişiklik yeni bir yönetim sistemine kavuşmasını sağlıyor. Türkiye’de rejim çalışması ile ilgili bir çalışmamız yok, Türkiye’nin rejimi cumhuriyet rejimidir. Cumhuriyet rejimi ile de bir sıkıntımız yok. Sadece cumhurbaşkanlığı hükümet sitemini getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet siteminde bu ülkede icraatların çok hızlı yapılması, vesayetin kaldırılması, siyasi istikrarın oluşması ve güçler ayrılığının net olarak ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.