Mardin

PKK'lı teröristlerin Kocakuyu katliamı unutulmuyor

11:13 23 Şubat 2017
PKK'lı teröristlerin Kocakuyu katliamı unutulmuyor

Terör örgütü PKK'nın, Kocakuyu köyünde çoluk çocuk demeden sivillere karşı işlediği vahşi katliamın acısı aradan geçen 22 yıla rağmen unutulmadı. Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ile köylüler mezarlığı ziyaret ederek, dua etti.

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Ömerli ilçesi Kocakuyu Mahallesi'nde Ramazan ayında PKK'lı teröristlerce 22 yıl önce katledilen 7 kişinin acısı hala yüreklerdeki tazeliğini koruyor.

O acı günün tanığı 58 yaşındaki emekli güvenlik korucusu Hamit Genç, 40 kişilik bir terörist grubun iki koldan saldırdığı olayda 3 korucu, bir kadın ile 3 çocuğun öldüğünü söyledi.

Haince yapılan saldırıda cenazelerin teröristlerce yakıldığını aktaran Genç, şunları söyledi:

"23 şubat 1995 tarihinde Ramazan ayında iftardan sonra bu köye baskın yapıldı. PKK'lı teröristler o akşam Mahmut Tuz'un evini basıp, beşikteki çocuğunu öldürdüler. Çocuğun bağırsakları ağzından çıktı. Korucu Tuz'u, eşini ve biri hamile 2 kızını ve bir çocuğunu öldürdüler ve yaktılar. Hadi korucuyu öldürdünüz, peki bu kadınların suçu neydi?"

Terör örgütünün insani hiçbir değeri gözetmediğini, her türlü hainliği yaptığını vurgulayan Genç, "Ben bu göreve vatanım, milletim ve bayrağım için başladım. Bizler buraları terk etmeyeceğiz. Ömür boyu buralarda kalacağız. Milletimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve dinimizi seviyoruz. Ben de Kürdüm. Biz haçlı ordusu ile mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Dış güçlerin maşaları bunlar"

62 yaşında olmasına rağmen hala gönüllü olarak güvenlik korucusu olduğunu belirten Mahmut Genç, terör örgütü PKK'nın hedef gözetmeksizin kanlı saldırılar düzenlediğini söyledi.

Genç, teröristlerin 22 yıl önce iki koldan saldırı yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buradaki çatışma sonucunda teröristler istedikleri neticeyi almadan püskürtüldü. Ancak burada 7 şehit verdik. Teröristler buradaki sivilleri öldürdükten sonra üzerine bir madde dökerek hepsini yaktı. Doğu ve Güneydoğu halkı inançlı olduğu için teröre geçit vermiyor. Tamamıyla dış güçlerin maşaları bunlar."

Genç, devletten koruculuk sistemini daha da güçlendirerek terörle mücadeleye daha etkin bir şekilde katılımının sağlanmasını beklediklerini vurguladı.

- "Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, PKK'lı teröristlerin çoluk çocuk demeden vatandaşları haince öldürdüğünü anımsatarak, "Hepsi korucu ailesine mensuptu. Burada 7 şehit verdik. Bu saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Mehmetçik ile omuz omuza veren korucuların son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Kandemir, "Başta buradaki ve Suriye'de El Bab'taki şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Terör sona erinceye kadar görevimizin başındayız. Terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

PKK'lı teröristler, 23 Şubat 1995'de gerçekleştirdiği hain saldırıda korucu Sabri Şaş, Ali Yücel ve Mahmut Tuz ile Mahmut Tuz'un eşi Rahime ve çocukları İbrahim, Remziye ve Şükriye'yi şehit etmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.