Mardin

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de

01:05 06 Mart 2017
İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Soylu, beraberinde Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Midyat Belediyesi tarafından restore edilen Midyat Evi'nin açılışını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hala bu sistemi savunanlar, hala bu sistemin açıkları üzerinden 'Türkiye'ye nasıl çelme takarım' diye uğraş içerisinde olanları anlayabilmek mümkün değildir." dedi.

Soylu ve beraberindekiler daha sonra Gelinkaya Mahallesi'nde Diyarbakır-Bingöl karayoluna 18 Şubat'ta PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Midyatlı jandarma er Fatih Yeniay'ın adına yapılan anıt ve sosyal tesislerin açılışını yaptı.

Burada şehitliğin önemine değinen Soylu, hainlerin bedel ödediklerini ve bedel ödemeye devam edeceklerini söyledi.

Fatih Yeniay adına yapılan anıtın yüzyıllarca burada kalacağını dile getiren Soylu, Gelinkayalı her gencin Fatin Yeniay ile büyüyeceğini belirtti. Soylu, daha sonra şehidin ailesini evlerinde ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Midyat Belediyesinin bir otelde muhtarlar, kanaat önderleri ve şehit yakınlarıyla düzenlediği programa katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada ise bir milletin geleceğiyle ilgili önemli bir kararın arifesinde olduklarının söyledi.

- "DAEŞ paraşütle inmiş gibi icat edilmiş bir örgüttür"

Dünyanın yeni bir süreci yaşadığını, bu süreçte Türkiye'nin önemli potansiyele sahip olduğunu kaydeden Soylu, hükümetin özellikle son yıllarda her yönüyle büyük projelere imza attığını vurguladı.

Soylu, Ortadoğu'da geçmişten bu yana oyunlar oynandığını, terör örgütleri ile ülkenin dizayn edilmek istendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"DAEŞ paraşütle inmiş gibi icat edilmiş bir örgüttür. Kim tarafından ne tarafından icat edildiği de bütün Türkiye'de bütün dünyada net bir şekilde biliniyor. Ne bizim inancımızla ne de bizim dokumuzla alakası vardır. Sadece inancımızı, değerlerimizi istismar edebilmek ve bu konuda farklı bir yöne çevirebilmek için icat edilmiş bir örgüttür."

İslamofobinin Türkiye'nin kültürel, ekonomik ve sosyal hafızasını ciddi bir şekilde etkilediğini vurgulayan Soylu, İslamafobinin yöneldiği en önemli ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ve Türkiye'yi mümkün olduğunca itibarsızlaştırmak ve onun insan kaynağını etkisiz hale getirebilmenin amaçlandığını belirtti.

Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında sadece bir yönetim biçiminin olmayacağını ifade ederek, "Gelecek dünyada ne kadar pay alacağımızı ve ne kadar pay alabileceğimizi ve ülkemizin ne olacağının belirleneceği bir karardır." dedi.

Soylu, Türkiye'in 21. yüzyıla çok iyi başladığını ancak son 3 yıldır, gezi olayları, 6-7 Ekim olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör olayları gibi olaylar nedeniyle patinaj yaptığını söyledi.

- "Bu sistem baba ile oğulu birbirine düşürür"

Bu olayların yaşanmaması durumunda Türkiye'nin çok önemli bir konumda olacağını kaydeden Soylu, şöyle dedi:

"Hala bu sistemi savunanlar, hala bu sistemin açıkları üzerinden 'Türkiye'ye nasıl çelme takarım' diye uğraş içerisinde olanları anlayabilmek mümkün değildir. Terör örgütlerini anlarsınız ama meşru siyasi partileri anlayabilmek elbette mümkün değildir ve doğru değildir. Yeter artık, bu milletin karşı karşıya kaldığı bu sıkıntıları bu dertleri bu sistemin içerisinde halledebilmek mümkün değildir. Biz özgür bir Türkiye olmak istiyoruz. Şimdi tam bunun arifesindeyiz. Hep birlikte karar vereceğiz. Bu sistem baba ile oğulu birbirine düşürür bu kadar nettir. Yakın tarihimizde bunu görüyoruz. Sistem sıkıntılı sistem."

Soylu, yeni sitemle Türkiye'nin daha aktif ve güçlü bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya kalacağını kaydetti.

- "Terör illeti bu coğrafyadan söküp atılacak"

Şehitlerin yakınları ile görüştüklerinde boğazlarının düğümlediğini kaydeden Soylu, bu milletin büyük, feraset ve asalet sahibi bir millet olduğunu söyledi.

Türkiye'nin içinde ve dışında nerede olursa olsun terörle sonuna kadar mücadele edileceğini vurgulayan Soylu, "Devletimizin ve milletimizin kararlığı budur. Bu kararlığımızın daha başlangıcındayız. Güvenlik kuvvetlerimiz aslanlar gibi mücadele ediyor. Eksi 30 derece neresi olursa olsun aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Hukuk devleti ve demokrasi içerisinde bu illet bu coğrafyadan sökülüp atılacak Allah'ın izniyle. ifadelerini kullandı.

Soylu, beraberindekilerle Midyat Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ile görüştü.

AK Parti Midyat İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle de görüşen Bakan Soylu, daha sonra esnaf ve vatandaşlara sohbet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.