Mardin

Mardin'de şehitler için tören

20:14 15 Mart 2017
Mardin'de ÅŸehitler için tören

Şehit Yıldırım ve İmalı'nın Türk bayrağına sarılı naaşları Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, uğurlama töreninin yapıldığı Mardin Havalimanı'na getirildi. Meslektaşlarının omuzlarında taşınan cenazelerin katafalka konulmasının ardından, şehitlerin öz geçmişi okundu.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuşlar Mahmut Yıldırım ve Erkan İmalı için tören düzenlendi.

Yüzbaşı Gökay Türksönmez, yaptığı konuşmada, uzun yıllar hedef, yöntem ve söylemlerini değiştirerek devam eden terör olaylarının bir amaç değil, ülkenin birlik ve bütünlüğüne kastedenlerin kullandığı kuralsız, kanlı ve çirkin bir araç olduğunu belirtti.

Türksönmez, şunları söyledi:

"Bugüne kadar bu amaçlarını gerçekleştiremeyenler bundan sonra da halkımızın birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusu, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin fedakarca mücadelesi sayesinde hüsrana uğrayacaktır. Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti'ni muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir."

- "Bir ölür, bin doğacağız"

Şehit Yıldırım'ın naaşına sarılan eşi, "Bir ölür, bin doğacağız. Senin oğlun bana emanet, merak etme sen" diyerek gözyaşı döktü.

Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, dua etti ve helallik istedi.

Törenin ardından şehit Yıldırım'ın cenazesi Kayseri, şehit İmalı'nın naaşı ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

- Evinin balkonundan düşerek yaşamını yitiren asker memleketine uğurlandı

Öte yandan, Mardin'in Artuklu ilçesinde evinin balkonundan düştüğü ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtilen Piyade Uzman Onbaşı Abdullah Özçelik de aynı törenin ardından memleketi Nevşehir'e uğurlandı

Törene, şehitlerin ailesi ve yakınları, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Mardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol mevkisinde PKK'lı teröristlerin, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 asker şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.