Mardin

Kızıltepe'ye İzmit Belediyesinin desteği ile çorba çeşmesi

21:50 22 Mart 2017
Kızıltepe'ye İzmit Belediyesinin desteği ile çorba çeşmesi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Belediye ile İzmit Belediyesi işbirliğiyle yapılan çorba çeşmesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve beraberindeki 18 kişilik ekip, Kızıltepe Belediyesini ziyaret etti. Daha sonra iki belediyenin işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çorba çeşmesinin açılışı Doğan ve Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş tarafından gerçekleştirildi.

İnkılap İlkokulu ile Mehmet Emin Değer İlkokulunda çocuklara İzmit Belediyesince hazırlanan çocuk dergisi dağıtıldı, belediye bünyesindeki Hamıneli Kadın Merkezinde çocuklar için açılan cep sinemasının açılışı gerçekleştirildi.

Odabaş, belediye başkan vekili olarak atanmasının ardından İzmit Belediyesinin kardeş belediye olarak belirlendiğini belirterek, bu görevi layıkıyla yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu işi yaparken en büyük desteği Doğan'dan aldıklarını kaydeden Odabaş, İzmit Belediyesinin sosyal belediyecilik noktasındaki hizmetlerinden, tecrübelerinden faydalandıklarını bildirdi.

Odabaş, şöyle konuştu:

"20 yıla aşkındır ne yazık ki belediyecilik namına yapılan hizmetlerin o kadar az olduğunu görüyoruz ki ilçede arkadaşlarımız ne yapılması gerekir, ne gibi hizmetler isteyebileceklerini yerinde görsün istedik. Onun için 90 muhtarımızı İzmit'e gönderdik. Bize verdikleri maddi destekler var. İzmit Belediyesine özellikle verdikleri manevi desteklerle memleketin birliği bütünlüğü için yaptığımız çalışmalarda katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

İlçeye büyük bir heyecanla geldiklerini belirten Doğan ise İzmit'ten ilçedeki çalışmaları takip ettiğini bildirdi.

"Vatandaşımızdan bir ricamız var bize dua etsinler. Biraz sabredin. Allah'ın izni ile bereket gelecek. Onlara biz daha huzurlu, mutlu ve huzurlu güzel bir Kızıltepe'yi hazırlayacağız." diyen Doğan, bölgedeki misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz yüzlerce yıldır hep kardeşçe omuz omuza sevinçte kederde birlikte yaşamış insanlarız. Biz siz yok, hepimiziz. Bizim ayrımız gayrımız yok. O oyunları yırttık attık, o işler bitti, gitti. Hiç kimsenin gücü yetmez bu sevgiyi engellemeye. Kim engelleyebilir? İnşallah 16 Nisan'dan sonra hizmetler daha da hızlanacak. Daha da güzel hizmetler yapacağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.