Mardin

Kızıltepe'ye 2 milyon liralık yatırım

21:19 24 Mart 2017
Kızıltepe'ye 2 milyon liralık yatırım

Mardin'de üretilen ve büyük çoğunluğunun ihraç edildiği ürünler, Mardin Gıda Analiz ve. Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi'nin kurulmasıyla birlikte dışarıda analiz edilen ürünler artık kentte analiz edilecek.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), "Güdümlü Proje Desteği" kapsamında Kızıltepe Ticaret Borsası işbirliğiyle geliştirilen "Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi" amacıyla 2 milyon liralık yatırım mutabakatını imzaladı.

Böylece gıda ürünleri daha kısa sürede analiz edilerek zaman kaybının önüne geçilmiş olacak.

Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, projenin tarım kentine hayırlı olmasını diledi.

DİKA'nın 2 milyon liralık bir desteğinin olacağını belirten Kaymakam Odabaş, "Mardin ve özellikle Kızıltepe ilçemiz bir tarım kentidir. Ürünün tarlada pazarlanabilmesi için harikulade bir proje hazırlanmış. İnşallah en kısa zamanda hayata geçer ve çiftçimizin de yüzünü güldürür. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise, Mardin’de üretilen tarımsal ürünlerin büyük çoğunluğunun ihraç edilmesine rağmen kentte gıda analizine yönelik bir laboratuvar altyapısı bulunmadığını aktardı.

Ürünlerin tahlil ve analiz için Mersin’e gönderildiğine değinen Altındağ, şöyle konuştu:

"İhraç edilen ürünlerin kontrol aşamalarında yaşanan olası sorunlar ve yeniden analiz gerektiren durumlarda bazen 24 saatte sonuç alınamıyor. Bu sanayi için çok uzun bir süre olduğundan ciddi bekleme kayıpları meydana geliyor. Projenin güdümlü proje desteği kapsamındaki ajans bütçesi 2 milyon lira olup, uygulama projesinin çıktılarına göre bu miktar revize edilebilecektir."

Projenin iki yıl süreceğini ve arazinin hazır olduğunu anımsatan Altındağ, proje ile birlikte çifçilerin ürünlerini tarlada satabilicek duruma gelebileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, "Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesinin imzalarını Altındağ ve Kızıltepe Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nezir Yıldız attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.