Mardin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

19:10 26 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay "Terör örgütü PKK, gençleri, insanları kandırabilmek için bir takım bahaneler buluyordu. Devletin eski uygulamaları onlar için bir bahaneydi. Çok şükür devletin o eski uygulamalarından da eser kalmadı" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Aktay, Yeşilli ilçesinde Belediye Başkanı Hayrettin Demir'i ziyaret etti.Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Aktay, farklı kültürlerin binlerce yıldır bir arada yaşadığı Mardin'in tarihi, medeniyeti ve kültürel yapısıyla bir dünya kenti olduğu söyledi.

Terör olayları nedeniyle başta turizm olmak üzere bir çok alanda travma yaşandığını belirten Aktay, "Birileri, güya Kürtleri özgürleştirmek adına büyük bir dinamit koymaya kalkıştılar. Ne yazık ki yükselen Mardin duraklamış oldu. Kürtleri özgürleştirmeye kalkışanların Kürtleri köleleştirmekten başka bir şey yapmadıkları anlaşıldı." diye konuştu.

Türkiye'de geçmiş yıllarda sadece bir kesime değil bir çok kesime farklı alanlarda baskı uygulandığını ifade eden Aktay, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Devlet otoritesi yok olduğunda bunun nelere mal olduğunu Suriye ve Irak'ta görüyoruz. Aslında Türkiye'yi de benzer bir şekilde devlet otoritesinden yoksun, sokaklarında teröristlerin, eşkıyanın, haydutların cirit attığı bir ülke haline getirmek istediklerini bugün anlıyoruz. Bununda uşağı, maşası PKK terör örgütüdür. Terör örgütü PKK, tabii ki gençleri, insanları kandırabilmek için bir takım bahaneleri buluyordu. Devletin eski uygulamaları onlar için bir bahaneydi. Çok şükür devletin o eski uygulamalarından da eser kalmadı."

Daha sonra Derik ilçesine geçen Aktay, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aktay, geçmiş yıllarda iki başlılığın ülkeye zarar verdiğini ve yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu aktardı.

Kürtlerin birilerinin kullanacağı bir kitle haline getirilmek istendiğini ancak Kürt halkının oyuna gelmediğini söyleyen Aktay, AK Parti iktidarı döneminde bir çok özgürlüğü ülkeye kazandırdıklarını, inkarı ve asimilasyonu kaldırdıklarını, Kürtçe'nin üzerindeki yasakları kaldırdıklarını bildirdi.

Bunun yanında Kürtçe'ye en iyi hizmet eden bir devlet televizyonun açıldığını vurgulayan Aktay, "Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaptı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de devletidir. 'Hani Kürtlerinde bir devleti...' diyorlar ya Kürtlerin devleti var. Bu devlet Kürtlerin de devletidir. Bu devlet burada yaşayan 80 milyonun devletidir. " ifadelerini kullandı.

"Burada istediği gibi çukur açacak, molotofkokteyli ile istediği gün şehri savaş alanına çevirecek ve buna izin vermeyince bizim demokrasimiz yeterince gelişmemiş olacak." diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Avrupa'ya sesleniyorum. Eğer dürüstsen, burada yapılan bu tür eylemleri, bu haydutların, çetelerin, terör örgütünün yüzde birini senin ülkende yapsın, bir görelim sen ne yapıyorsun? O PKK'nın ele başları bunu çok iyi bildikleri için kendi aralarında özeleştiri veriyorlar. 'Biz Avrupa'da gösteri yaptığımızda kanunlarına çok saygılı olmalıyız'. Allah belanı versin. Avrupa'da gösteri yaptığında 'Avrupa'nın kanunlarına saygılı olalım, efendi efendi gösteri yapalım' diyor ama Türkiye'de, kendi memleketinde gösteri değil savaş açıyor halkına. Polis müdahale ettiği zaman da vay, 'Türkiye'de diktatörlük var,baskı var zulüm var.' Avrupalı iki yüzlü efendileri de kalkıp bize 'siz çok baskıcısınız' diyecek. Bizde bunu yiyeceğiz öylemi.. Maskeleri düşmüş, onları koruyan bu efendilerin ve uşaklarının birbirleri ile ilişkileri ortaya çıkmıştır. "

Aktay daha sonra terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan Mardin'in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine atanan Kaymakam Hakan Kafkas'ı ziyaret etti.

Kaymakam Kafkas ile bir süre sohbet eden Aktay, ilçede esnafı ziyaret ederek halk oylamasında destek istedi.

Yasin Aktay daha sonra Artuklu ilçesinde düzenlenen "Yeni Anaysa, Yeni Türkiye" söyleşisinde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.