Mardin

Mardin'de 298 güvenlik korucusu yemin etti

15:20 04 Nisan 2017
Mardin'de 298 güvenlik korucusu yemin etti

Mardin'in Midyat içesinde göreve yeni başlayan 298 güvenlik korucusu yemin etti.

İlçe Jandarma Komutanlığınca düzenlenen törende konuşan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İbrahim Halil Çiftçi, güvenlik korucularının eli kanlı terör örgütü ile mücadelede güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı ve destekçisi olduğunu söyledi.

Çiftçi, güvenlik korucularına seslenerek, "Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamla, doğruluk ve dürüstlükle, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden, yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir." dedi.

Jandarma Üst Çavuş Sema Gerenli de, Midyat'ta emekli olan güvenlik korucularının yerine 298 güvenlik korucusunun ant içerek göreve başlayacağını belirtti.

Göreve yeni başlayan Ahmet Acar, halkın huzur ve güvenliği için korucu olmayı seçtiklerini ifade etti.

Ahmet Akçay da vatana, millete, bayrağa karşı görevini yerine getirmek için korucu olmak istediğini anlatarak, vazifelerinin vatana ve millete hizmet etmek olduğunu, bu konuda üzerilerine düşeni yapacaklarını aktardı.

Törene 9 aylık bebeğiyle katılan Ali Akıncı'nın eşi Büşra Akın, eşinin güvenlik korucusu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törende emekli olan koruculara da plaket verildi.

Törene, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Levent Kaya, Bornova 2. Jandarma Tugay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Taşkın Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, kurum müdürleri, korucular ve aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.