Mardin

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

17:41 06 Nisan 2017
Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

MAÜ İlahiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerinde dövizlerle Edebiyat Fakültesine kadar yürüdü. Sık sık tekbir getiren öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde slogan attı.

Mardin Artuklu Üniversitesinde (MAÜ) bir grup öğrenci, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Kamuran Abukan, 7 yıldır Suriye'de işlenen ve yaklaşık bir milyon insanın ölümüne yol açan insanlık dışı katliamların artarak devam ettiğini söyledi.

Son olarak İdlib'de kimyasal silahlarla çoğu çocuk onlarca insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Abukan, İslam coğrafyasında kardeşlerinin dini, dili, ırkı ne olursa olsun mazlumların katledilişine sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Kadınlara, yaşlılara ve çocuklara uzanan o kirli elleri kıracaklarını anlatan Abukan, şöyle devam etti:

"İdlib'de insanlık suçu işleyen, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçileri bilin ki vekalet savaşlarınızı yürüten taşeron örgütlerinizle de Halep'i, İdlib'i kan gölüne çevirenlerle ve kuklacı emperyalistlerle de hesaplaşacağız."

Açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.