Mardin

Midyat'ta asayiş toplantısı

17:29 03 Mayıs 2017
Midyat'ta asayiş toplantısı

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin başkanlığında yapılan asayiş toplantısında, ilçede turistleri rahatsız eden dilenciler konusu değerlendirildi.

Kaymakam Tekin, kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, dilencilerin halkın genelinde huzursuzluğa yol açtığını söyledi.

Dilenen çocuk ve yetişkinlere cezai yaptırım uygulayacaklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu:

"Özelikle yetişkinlerde kanunun verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağız. Bana göre çocuklara dilencilik yaptırılması, çocuk ihmali ve istismarına girmektedir. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."

Bazı ailelerin çocuklarının dilenmesine, insanlardan para istenmesine göz yumduğunu anlatan Tekin, bunun da dilendirilen çocukların, ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimlerine zarar verdiğini ifade etti.

Tekin, son günlerde sayıları artan dilenci çocukların ilçedeki turizm faaliyetlerine ciddi manada zarar verdiğine işaret ederek, "Çocuklarımız bizim evlatlarımız. Onlar için ne gerekiyorsa yapacağız. Ama sorumsuzluk yapan aileler konusunda da gereğini yapmada tereddüt etmeyeceğiz. Midyat yaşanabilir, güzel turistik dokusu olan bir şehirdir. Buna kimsenin zarar vermesine göz yummamız söz konusu değil. " ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Serhan Açıkgöz ve diğer kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.