Mardin

Mardin Artuklu Üniversitesinde mezuniyet töreni

21:10 25 Mayıs 2017
Mardin Artuklu Üniversitesinde mezuniyet töreni

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde yıl sonu mezuniyet ve kep töreni düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat, İslami İlimler, Mühendislik ve Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler ve Fen Fakülteleri ile ve meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler için, kampüs bahçesinde mezuniyet ve kep töreni düzenlendi. Tören öncesi, öğrenci ve velileri için ikramlarda bulunuldu. Şehir dışından gelen veliler, çocuklarıyla aynı heyecanı yaşadı.

Kendi alanlarında başarılı olan öğrencilere plaket verildi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerin büyüyen gelişen ve hedefleri büyük olan bir ülkenin gençleri olduğunu vurguladı.

Öğrencilere hedeflerini hatırlatan Yaman, şöyle devam etti:

"Sevgili öğrenciler bugün mezun oluyorsunuz. Üniversitemiz sizleri hayata en güzel şekilde hazırladı. Sizler büyüyen, gelişen ve büyük hedefleri olan bir ülkenin gençlerisiniz. Büyük düşünmeye ve hedeflerinizin büyük olmasına alışkınsınız. Hiçbir zaman yılmayın. Çok çalışın, adaletten ve dürüstlükten ayrılmayın, hep birlikte tek gayemiz milletimiz olsun."

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman için üniversiteyi desteklediğini belirten Yaman, "Değerli veliler sizler bu gençleriniz için bir çok sıkıntıya katlandınız. Üniversitemize teslim ettiğiniz gençlerimizi bilinçli bireyler olarak topluma ve insanlığa hizmet etmek üzere şimdi teslim ediyor ve bunlara itmam göstermenizi istiyoruz. Sevgili öğrencilerimizi kutluyoruz." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise, mezun olan öğrencilerden gittikleri alanlarda üniversitelerini en iyi şekilde temsil etmelerini istedi.

Öğrencilerin Mardin Artuklu Üniversitesi'nden iyi bir donanımla ayrıldığını aktaran Ağırakça, şöyle devam etti:

"Sevgili öğrenciler, lütfen gittiğiniz yerlerde üniversitenizi en güzel şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Kendi alanında en iyi formasyonu aldığınıza inanıyorum. Buradan iyi bir donanım ile gidiyorsunuz. Hangi alandan mezun olmuş olursanız olun iyi bir donanıma sahip olduğunu biliyorum ve gittiğiniz yerde çalışkan bir öğretmen, mimar, araştırmacı olun. Mutlak bir surette kendinizi alanlarınızda ispatlayın. Mardin Artuklu Üniversitesi'nin mezunlarını bütün Türkiye'ye gösterin."

Tören, kep atma ve fotoğraf çekme ile son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.