Mardin

Vatan nöbetinde iftar ve sahur

11:41 23 Haziran 2017
Vatan nöbetinde iftar ve sahur

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Terör örgütü PKK ile mücadeleyi Mehmetçik ile omuz omuza yürüten güvenlik korucuları vatan nöbetinde iftar ve sahuru sırayla yapıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca teröristlerle mücadelede Mehmetçik'e büyük destek veren güvenlik korucuları ramazanda da elleri tetikte nöbet tutuyor.

Terörle mücadelenin aralıksız devam ettiği Mardin'in Ömer ilçesine bağlı Hop Geçidi mevkisinde nöbet tutan güvenlik korucuları ramazan coşkusunu evleri yerine görev yerleri olan üs bölgelerinde yaşıyor.

PKK'lı teröristlerin saldırılarına karşı güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı bölgede Mehmetçik ile birlikte çalışan korucular iftar vaktinde de elleri tetikte nöbet tuttukları mevzide sırayla oruç açıyor.

Mardin'de özellikle kırsal alanda hakim tepelerde oluşturulan nöbet kulesinde gören yapan korucular, olası terör saldırılarına karşı termal kameralarla her türlü hareketliliği de yakından takip ediyor.

Sahuru da görev yerlerinde yapan korucular terör tehdidine karşı vatandaşların huzuru, vatanın bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele ediyor.

- Güvenlik korucularının iftar sofrasına konuk oldular

AA ekibi güvenlik korucularının vatan nöbetindeki iftar ve sahur sofrasını görüntüledi.

Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Zafer İzcan ile Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Hop Geçidi mevkisinde görev yapan güvenlik korucularının iftar sofrasına konuk oldu.

İzcan, iftarın ardından korucularla çay içerek, sohbet etti.

- "7 gün 24 saat görevimizin başındayız"

Güvenlik korucularından Ziver Ökmen, vatan için görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İftar ve sahuru nöbet noktasında yaptıklarını belirten Ökmen, "Burada 7 gün 24 saat görevimizin başındayız. İftarı burada yapıyor, yemeklerimizi kendimiz hazırlıyoruz. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Her zaman göreve hazırız." diye konuştu.

- "Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz"

Orhan Kandemir de güvenlik korucularının gece, gündüz, yaz, kış demeden her zaman görevlerinin başında olduğunu bildirdi.

"Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz." ifadesini kullanan Kandemir, ramazanda da görevlerini en iyi şekilde sürdürdüklerini aktardı.

Kandemir, söz konusu bölgede korucuların 25 yıldır nöbet tuttuklarını ve aktif bir şekilde terörle mücadele ettiklerini söyledi.

Vatan için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Kandemir, "Bu yolda binlerce şehit ve gazi verdik. Bu uğurda gerekirse yine şehit oluruz ama mücadelemizden asla vazgeçmeyiz. Ramazanda da korucularımız görevlerini sürdürüyor. Allah onlardan razı olsun." dedi.

- "Korucularımızın hakları ödenmez"

Albay İzcan da yıllardır korucuların devletin yanında olduğunu belirterek, devletin bekası için birlikte omuz omuza mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

"Her zaman yanımızda oldular, korucularımızın hakları ödenmez. İnşallah daha güzel ve huzurlu günlerde birlikte görev yapacağız." diyen İzcan, her zaman korucuların yanında olduklarını dile getirdi.

İzcan, "Ayrımız gayrımız yok her zaman beraberiz. Şehitlerimize ve gazilerimize saygılarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.