Mardin

"AA fotoğraflarıyla 81 ilde 15 Temmuz" sergisi

20:34 15 Temmuz 2017
"AA fotoğraflarıyla 81 ilde 15 Temmuz" sergisi

Sergi, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından gezildi.

Mardin'de, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde, Vali Mustafa Yaman Caddesi'nde açılan sergi beğeni topladı.

Serginin açılışını yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam bir sene geçtiğini, bu girişime Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde milletin gereken cevabı verdiğini anımsattı.

Bu destanın ve ihanetin unutulmamasını istediklerini, bu kapsamda çeşitli programların düzenlendiğini aktaran Yaman, şöyle dedi:

"Bu hain darbe girişiminin unutulmaması için her kurum ve kuruluşlarımız etkinlikler yaptı. Bu etkinliklerimizi duyuran ve sergi açarak buna katkı sunan Anadolu Ajansı'na da teşekkür ediyorum. Güzel bir sergi açıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. "

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Dernek Başkanı Hatice Turan Kandemir ise darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, bugünü hatırlamanın bir yandan kendilerini sevindirdiğini bir yandan da üzdüğünü kaydetti.

AA fotoğraf sergisinin çok güzel olduğunu ve çok beğendiklerini aktaran Kandemir, "Bizi çok duygulandırdı. Bizi o güne götürdü. O gün hiç bir zaman unutulmaz. Türkiye için bir milattı. Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Sergiyi de çok beğendik." ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezen bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı, fotoğraflarda gördükleri şehit ve gaziler için dua etti

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.