Mardin

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:31 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mazıdağı ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mimar Sinan İlköğretim Okulunda devam eden etkinlikte, 15 Temmuz konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlikte, 15 Temmuz belgeselinin gösterimi de yapıldı.

- Milli Birlik Yürüyüşü

Gün dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Mili Birlik Yürüyüşü" yaptı.

Mazıdağı Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Halit Benek, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Asırlar boyunca hür yaşayan milletin, bölünmediğini ve hiç bir gücün bölemeyeceğini ifade eden Benek, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu vatan uğruna, bağımsızlık, hürriyetimiz ve bayrağımız için çok şeylerini feda etmişlerdir. 15 Temmuz öyle bir kanlı geceydi ki ihaneti göze almış, kime hizmet ettiği belli olan, insan bile diyemeyeceğimiz teröristler, vatanımızı bizden alıp başkalarına vermeye kalkıştılar ama gerek silahlı kuvvetlerimiz gerek emniyet teşkilatımız gerekse hiçbir zaman esareti kabul etmeyen vatandaşlarımız canlarını hiçe sayarak buna dur dedi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.