Mardin

Mardin'de "Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim" programı açılacak

19:41 18 Temmuz 2017
Mardin'de "Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim" programı açılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, programın Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacağını belirterek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 150 öğrenci alınmasının uygun görüldüğünü söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) bünyesinde "Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim" programı açılacak.

Rektör Ağırakça, öğretim teknolojilerinde meydana gelen gelişmelerin eğitimi hedefleyen kitlelere farklı avantajlar sağlayarak ulaşım ve mali sorunlarını ortadan kaldırdığını aktardı.

Uzaktan Öğretimi tercih eden öğrencilerin zaman ve mekan sınırlaması yaşamadığına dikkat çeken Ağırakça, öğrencilerin bulundukları yerden internet bağlantısına sahip olmaları durumunda bilgisayar veya mobil cihazlarla eş zamanlı olarak derslere katılabileceği bilgisini verdi.

Ağırkça, öğrencilerin uyumlu olarak ders videoları, sunumlar ve diğer içerikleri tekrar tekrar izleme ve takip etme imkanına da sahip olduğunu ifade ederek, Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden sunulacak etkileşimli içeriklerle daha etkili ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesini sağladıklarını söyledi.

Ağırakça, şunları kaydetti:

"Bilgisayar teknolojilerinin her alana yayılmış olması ve yoğun bir şekilde kullanılıyor olması bu konuda yeterli beceriye sahip bireylerin de yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla, bilgi teknolojileri, kodlama, yazılım yönetimi ve üretimi konularında iyi yetişmiş bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin sunduğu uzaktan eğitim altyapısıyla ve akademik kadrosuyla eğitimi sürdürecek olan Midyat MYO bünyesinde açılmış olan Bilgisayar Programcılığı programının bu anlamda üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.