Mardin

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

18:27 21 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Mardin'in Midyat ilçesinde cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına camiye gelenler tepki gösterdi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları, Midyat Merkez Hacı Hasan Gündüz Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasına, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri vatandaşlar katıldı.

Gösteride aktivist İbrahim Akar'ın okuduğu basın açıklamasında, hiçbir hak ve hukuk tanımayan, Müslümanlara her türlü zulmü yapan, İslam'a düşmanlık eden ve kutsallarımıza saldıran İsrail rejimini aldığı kararlarından ve uygulamalarından dolayı lanetlediğini söyledi.

İşgal rejiminin bu kararı sebebiyle Mescid-i Aksa’da 69 yıl aradan sonra ilk defa cuma namazı kılınamadığını anımsatan Akar şöyle konuştu:

"İsrail bununla da yetinmemiş, Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara arama zorunluluğu getirilmiştir. Mescid-i Aksa'dan imamlar da dahil herkesi dışarı çıkaran işgalci rejimin polisi, Filistinli gönüllü bekçilerin telefonlarına da el koydu. İşgal rejimi bu adımları atma cesaretini dünya Müslümanlarının birbirleriyle uğraşmalarından ve Suriye başta olmak üzere İslam alemindeki iç savaşlardan almaktadır. Kudüs'ün özgürlüğünün ümmetin birliğinde, olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'da uygulanan zorbalığa ve saldırılara karşı tepkisini ortaya koymaya, sesini yükseltmeye davet ediyoruz."

İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şube Başkanı Tarık Demir de bütün Müslümanların izzetini kıran, onurunu rencide eden bu hadisenin bir an önce son bulmasını istediklerini belirtti.

Ensar Vakfı Midyat Şubesi Başkanı Abdurrahim Kaplan da protestoların sadece sözde değil askeri politik ve ekonomik yönden İsrail'in her konuda protesto edilmesini istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.