Mardin

Toplu sözleşme süreci

12:58 01 Ağustos 2017
Toplu sözleşme süreci

Büro Memurları Sendikası (BÜRO MEMUR-SEN) Mardin Şube Başkanı Unat, memurların maaş artışını belirleyecek ikinci toplu sözleşme görüşmelerinden üyelerini memnun edecek sonuçlarla ayrılmayı hedeflediklerini belirtti.

Unat, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete birbirinin alternatifi 3 farklı teklif sunduklarını, teklifin kabul görülmesi halinde memur maaşlarının 2019 sonu itibariyle yüzde 41'in üzerinde artacağını ifade etti.

Unat, şunları kaydetti:

"MEMUR-SEN olarak oransal zam, refah payı ve enflasyon farkı taleplerimizle memurlarımızın beklentilerini yerine getirecek teklifle masaya oturuyoruz. 2018-2019 yıllarını kapsayacak sözleşmeden bazı isteklerimizi açıklamak gerekirse, dini bayramlarda bin 915 lira ikramiye, yeni evlenen memurlarımıza bir defaya mahsus 4 bin 878 lira evlilik yardımı, emeklilere 475 lira iyileştirme istiyoruz. Bu sözleşmede sadece maaş zammı taleplerimiz yok. Ayrıca koşulsuz olarak 4-B ve 4-C'de çalışan arkadaşlarımızın kadroya geçmesini talep ediyoruz."

MEMUR-SEN olarak sözleşmenin en kısa sürede bitmesi için çalışacaklarını aktaran Unat, "Toplu sözleşme süreci sonunda pazarlık masasından üyelerimizi memnun edecek sonuçlarla ayrılmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.