Mardin

Artuklu ve Somali National Üniversiteleri arasında iş birliği protokolü

17:40 02 Ağustos 2017
Artuklu ve Somali National Üniversiteleri arasında iş birliği protokolü

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ile Somali National Üniversitesi arasında kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen işbirliği protokolü imzalandı.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, iki üniversite arasında bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, öğretim elemanları, öğrenci ve idari kadroların eğitsel ve yönetsel konularda bilgilendirilmesi, araştırmacı değişimi ve bilimsel çalışmaların yapılması gibi konuların yer aldığını bildirdi.

Türkiye ve Somali'nin derin tarihi, dini ve kültürel ilişkilerle bağlı olduğuna işaret eden Ağırakça, "İki üniversite arasında bilimsel alanlarda işbirliği ve kapsamlı danışmaları geliştirmek üzere kurumsal bir çerçeve sağladık." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Ağırakça, Ankara’da Cumhurbaşkanı himayesinde düzenlenen "İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak" temalı "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumunda" alınan karar doğrultusunda Somali Cumhuriyetinin tek devlet üniversitesi olan Somali National Üniversitesi ile yapılan protokolün, iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü kaydetti.

Somali National Üniversitesi Rektörü Ahmed Jimale ise Mardin Artuklu Üniversitesinin eğitim birikiminin Somali Devlet Üniversitesi için bir örnek teşkil edeceğini belirtti.

Jimale, "Mardin Artuklu Üniversitesinin üniversitemizin yapılanmasında ve farklı bölümlerin açılmasında yol gösterici olacağına inanıyorum." dedi.

İki üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolünün, 5 yıllık bir süre için geçerli olacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.