Mardin

TUTAP ve GATOB başkanlarından Nusaybin'e ziyaret

14:32 15 Eylül 2017
TUTAP ve GATOB başkanlarından Nusaybin'e ziyaret

Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Mardin'in Nusaybin ilçesini ziyaret etti.

Yıldız ile Aslan'ı makamında kabul eden Nusaybin Belediye Başkanvekili Kaymakam Ergün Baysal, TUTAP ile GATOB'un çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Nusaybin'in tarihi ve turistik mekanları yönünden çok zengin olduğunu söyleyen Kaymakam Baysal, ilçenin yeniden inşa edildiğini anımsattı.

İlçedeki Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi "İnanç Parkı" projesi kapsamında UNESCO Geçici Kabul Listesi'nde yer aldığını belirten Baysal, şöyle konuştu:

"Şu anda o bölgenin çevre ve sokak düzenlemesini yaptık. Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak her iki tarihi mekanımızın UNESCO Geçici Kabul Listesi'ne kabul edilmesini sağlamaktır. İlçemizdeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması amacıyla elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. TUTAP gibi önemli turizm kuruluşlarını da ilçemizin tanıtımında yanımızda görmek istiyoruz."

TUTAP Genel Başkanı Yıldız ise, bölgeye çok önem verdiklerini belirterek, 7 ildeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımını sağlayacak bir proje yürüttüklerini söyledi.

Nusaybin'in proje kapsamına dahil edildiğini ve televizyon yayınları dahi birçok tanıtıcı çalışma yapmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldız, Nusaybin'in tarihi ve turistik yerleriyle görülmeye değer bir şehir olduğunu dile getirdi.

Yıldız ile Aslan, daha sonra tarihi Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.