Mardin

Mardin'de su şebekesi patladı

19:33 29 Eylül 2017
Mardin'de su şebekesi patladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bir iş makinesinin kazara Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinin içme suyunu karşılayan isale hattındaki boruya çarpması sonucu sonucu yollar ile bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı.

Nusaybin-Midyat Karayolu'nun İpek Yolu Mahallesi mevkisinde, su isale hattında çalışma yapıldığı sırada özel firmaya ait iş makinesinin kepçesi kazara Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinin içme suyunu karşılayan isale hattındaki boruya zarar verdi.

Çarpmanın etkisiyle su isale hattının patlaması sonucu ilk etapta yaklaşık 10 metre yükselen su nedeniyle Nusaybin-Midyat Karayolu bir süreliğine trafiğe kapanırken, birçok ev ve iş yerini de su bastı.

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle vana kapatılarak su kesildi.

İpek Yolu Mahallesi Muhtarı Şehabettin Akıncı, son bir yıl içerisinde Artuklu ve Kızıltepe'ye giden içme suyu hattında 3 kez patlama meydana geldiğini, mahallenin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Büyük mağduriyet yaşadıklarını savunan Akıncı, yetkililerin önlem almasını istedi.

Vatandaşlardan Emrullah Keskin ise su isale hattında meydana gelen patlama nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını, bahçesinin sular altında kaldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.