Mardin

Nusaybin'de servis şoförleri ile avcılara sertifika

09:14 01 Şubat 2018
Nusaybin'de servis şoförleri ile avcılara sertifika

Nusaybin HEM'de servis şoförleri ve avcılara yönelik düzenlenen sertifika programlarının sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Nusaybin Halk Eğitimi Merkezinde (HEM), 115 servis şoförü ve 19 avcıya sertifikaları verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, Halk Eğitimi Merkezinin Nusaybin tarihinde olmadığı kadar çok kurs düzenlediğini belirtti.

Servis şoförlerinin eğitiminin önemine işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz haftanın ortalama beş saatini serviste geçiriyor. Yani dersteki öğretmen kadar öğrencilerimizle zaman geçiriyorsunuz. Yani bir öğretmen kadar öğrencilerimiz üzerinde etkiniz var. Öğrenci sizi model, örnek aldığı kadar öğretmeni örnek almıyor. Sizin konuşma tarzınızı dahi öğrenci alıyor. Siz de bir eğitimci gibisiniz. Çocuklar bizim olduğu kadar sizin de çocuklarınızdır. O yüzden eğitimlerine sizin de dikkat etmeniz gerekir. Milli Eğitimde bir disiplin oluşmasını istiyorsak müdüründen öğretmenine servis şoföründen kantincisine kadar herkes üzerine düşen görevini yaptığı zaman düzen oluşacaktır. Bu belgelerle profesyonel bir taşımacılık yapmak istiyoruz. Gelecek sezon nasıl bir servis şoförü için ehliyet soruyorsak bu belgeyi de soracağız. o yüzden burada aldığınız eğitim çocuklarımız için çok önemli olacaktır."

HEM Mehmet Şafak Müdürü Kavak da Nusaybin'de hangi alanda ihtiyaç duyulursa yaş sınırı gözetmeksizin kurslar açtıklarını belirterek, bu kursların düzenlenmesinde kendilerine destek olan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.