Mardin

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

11:59 17 Mayıs 2018
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, geçen aylarda alınan ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik kararın, barışa ve kardeşçe yaşam umuduna ağır bir darbe vurduğunu belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin Kasap, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in, duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliama tepki gösterdi.

Yüz binlerce Filistinlinin, günler öncesinden başlayan yürüyüşlerle ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan bu tutumuna karşı protesto gösterilerine başladığını ve tepkilerini demokratik yollarla ortaya koyduğunu kaydeden Kasap, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son derece barışçıl bir eylem olmasına rağmen İsrail, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bugün de terör devleti olduğunu en çirkin yüzüyle tekrar göstermiş, sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla 60'ın üzerinde Filistinli kardeşimizin şehit olmasına, binlerce kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. Bizlere bir kez daha terörden ve şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail'i kınıyoruz. Tüm İslam alemine, Gazze'de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her türlü çabayı göstermelerini, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.