Mardin

Belediye 40 yıllık altyapı sorununu çözüyor

15:39 18 Mayıs 2018
Belediye 40 yıllık altyapı sorununu çözüyor

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname ile görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe ilçesindeki Fırat Mahallesi'nin 40 yıllık altyapı sorununu çözüyor.

Mardin İçme Suyu ve Kanalizasyon İşletmesi (MİSKİ), Kızıltepe ilçesinin merkez mahallelerinden Fırat Mahallesi'nin 40 yıllık altyapı sorunu çözüyor. MİSKİ, yaptığı çalışmalarla şuana kadar 4 bin 850 metre altyapı borusu döşedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, şehirde yıllardır kangren haline gelen sorunları çözdüklerini söyledi.

"Altyapı sorunu olan mahallelerimizin sorunlarını çözüyoruz" diyen Yaman, "Yeşil alan sorunu, battı çıktı projesi, kültürel etkinlikler, alt yapı, atık su arıtma tesisleri, kadınlara, gençlere ve engellilere yönelik çalışmalar. Bu projeleri yaklaşık bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede çözdük ve çözmeye devam ediyoruz." dedi.

Çalışma hakkında bilgi veren Yaman, şunları belirtti:

"Kızıltepe ilçemizde ki merkez Fırat mahallemizin yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen alt yapı sorunu için MİSKİ, harekete geçti. Tamamen kendi imkanları ile bu mahallemizde yaklaşık 5 bin metre boru döşemesi yaptı. Boru döşemesi sırasında vatandaşlarımızın rızası alınarak çalışmalar yapıldı. 40 yıllık sorunu çözülen mahalle sakinleri durumdan çok memnun. Belediyenin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın hizmetinde kullanmaya devam edeceğiz."

Mahalle sakinlerinden Ali Demir, belediyenin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi:

"40 yıldır bu mahallemizde kanalizasyon yoktu. O kadar başvurmamıza rağmen bir türlü bu sorun çözülmedi. Mahalleli olarak muhtarımızla birlikte kayyum belediyesin başvurduk. Çalışmalar başladı. Allah Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman'dan razı olsun. Çok memnun olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.