Mardin

Mardin'de "Kelimenin Kalbi" etkinliği

17:58 22 Mayıs 2018
Mardin'de "Kelimenin Kalbi" etkinliği

Bölgede devletin var gücüyle eksikleri tamir etmesi, kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık vermesinin büyük gelişmelerin yaşandığının bir göstergesi olduğunu kaydeden Sula, "Gençlerin bilime, ilime, sanata, kültüre, spora ve müziğe yönelmesi çok güzel gelişmeler." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, Mardin'in Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde "Kelimenin Kalbi" adlı etkinlikte lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Artuklu'da Atatürk Kültür Merkezinde Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Sula'nın yağlı boya ve hat sanatı tablolarından oluşan eserler, genç sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sula, söz, resim ve yazı sanatını birlikte şekillendirdiği eserlerin yer aldığı sergiyi, gençlerle gezdi.

Öğrencilere kendi dalları dışında bir sanat dalıyla ilgilenmesi tavsiyesinde bulunan Sula, daha sonra söyleşiye katıldı, gençlerin sorularını cevapladı.

Programın ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Sula, 24 sene önce askerliğini yaptığı Mardin'e böyle bir etkinlikle gelmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Sula, ülke geleceğinin teminatı gençlere bir katkı sunmayı arzu ettiğini belirterek, daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışacağını aktardı.

Eserleri hakkında bilgi veren Sula, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz yarın bu güzel ülkenin mimarı olacaklar. Bu yüzden onlar benim için çok değerli. Onların ufkunun açılmasına yardımcı olmak, büyük düşünmelerine vesile olmak bir şuur ve özgüvenlerini tazelemek istiyorum. İnşallah bu gençlerimize bir rol model oluruz. Farklı bir alandan gelip farklı bir alanda birşey üreten birini rol model alırlarsa kendi adıma bahtiyar olacağım. Tek kanatlı değil çift kanatla uçsunlar. Bir tarafta hedeflerindeki üniversitedeki bölümler, diğer tarafta da kültürümüz ve sanatımız olsun."

Eserlerinde Anadolu'ya özgü değerleri işlemeyi sevdiğini ifade eden Sula, mayasında "kalbe dokunma" olan Anadolu'da gönülleri fethetmeyi istediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.