Mardin

Skandal! HDP'li başkanın evinden esrar çıktı

15:26 20 Eylül 2018 1 Yorum Var
Skandal! HDP'li başkanın evinden esrar çıktı

HDP Savur İlçe Başkanı Yedibela Kızılkaya'nın aracında ve evinde esrar bulundu. Eşi ile gözaltına alınan Kızılkaya'nın sattıkları uyuşturucuların paralarını PKK'ya aktardıkları iddia edildi.

Mardin ve İzmir Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirilen çalışmada, HDP Savur İlçe Başkanı Yedibela Kızılkaya’nın aracında ve evinde esrar bulundu. Sattıkları uyuşturucuların paralarını terör örgütü PKK’ya aktardıkları ileri sürülen Kızılkaya ve eşi gözaltına alınarak Mardin’e getirildi.

Edinilen bilgilere göre, Mardin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, HDP Savur İlçe Başkanı Yedibela Kızılkaya’nın uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti. Kızılkaya’nın eşi ile birlikte İzmir’e gittiğini öğrenen polis, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. İki ilin Emniyet Müdürlüklerinin gerçekleştirdiği ortak çalışmada, Kızılkaya’nın aracı durdurularak arama yapıldı. Aramada araçta esrar maddesi bulunurken, Kızılkaya ve eşi gözaltına alındı. Kızılkaya’nın Savur’daki evinde de arama yapan polis, burada da esrar ele geçirdi. Sattıkları uyuşturucuların paralarını terör örgütü PKK’ya aktardıkları ileri sürülen Kızılkaya ve eşi, getirildikleri Mardin Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Telefonla ulaşılan HDP Mardin İl Eş Başkanı Eylem Amak, Kızılkaya’nın birkaç ay önce görevden alındığını ve ilçede kongre hazırlıkları yaptıklarını savundu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan herşey beklenir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın vergileriyle devletten aylık alıyor,vatan ve devlet düşmanı PKK ya çalışıyor,esrarına varana kadar satıp PKK ya para yolluyorlar. sadece görevinden mi almışşlar,derhal tutuklanıp hem vatan hainliği,hem uyuşturucu ticaretinden yargılanması gerekmezmiydi.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.