Mardin

Belediye, tarihi sokakları güzelleştirdi

14:43 06 Ekim 2018
Belediye, tarihi sokakları güzelleştirdi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in merkez Artuklu Belediyesi, kentsel sit alanı sınırları içerisindeki tarihi mekanlarda güzelleştirme ve sağlıklaştırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Artuklu Kaymakamı Belediye Başkanvekili Şakir Öner Öztürk, yaptığı açıklamada, benzer çalışmaların diğer tarihi sokaklar için de devam edeceğini söyledi.

Öztürk, şöyle konuştu:

"İlçe sınırlarımız içinde yer alan tarihi Mardin her yıl milyonlarca turisti ilimize çekmektedir. Buram buram tarih kokan sokaklarımız ziyaretçilerin hafızalarında unutulmaz anılar bırakmaktadır. Belediye olarak tarihi Mardin'e daha da anlam katmak ve sokakların estetiğini arttırmak için planlamalarımızı yapmıştık. Bu noktada öncelikle tarihi çeşmelerimizi restore ettik. Akabinde ise Zinciriye Sokak'ta sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştirdik. Son olarak ziyaretçilerin en uğrak sokaklarından birisi olan İdadi Sokak'ta göz kamaştıran bir çalışma sağladık"

Çalışmaların her aşamasında ekiplerin hassas davrandığını kaydeden Öztürk, tarihi dokuya zarar vermemek için titizlik göstermenin yanı sıra vatandaşların ve ziyaretçilerin beğenilerini dikkate alan bir çalışma sergilediklerini bildirdi.

Geleneksel mimari ve modern mimariyi sokakta bir araya getirdiklerini aktaran Öztürk, gerek ışıklandırma gerek peyzaj ve gerekse bitkilendirme çalışmalarıyla sokakta tarihle estetiği buluşturduklarını dile getirdi.

Sokağın kısa sürede en çok ilgi çeken alanlardan olduğunu dikkati çeken Öztürk, "Öz çekim yapmak isteyen vatandaşlarımızın yanı sıra düğün fotoğrafı çekmek isteyenlerin vazgeçilmez mekanları arasına girdi. Çalışmalarımız devam edecek, hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.