Mardin

Genç kız üniversitede kandırıldı, dağda öldürüldü

14:07 10 Mayıs 2019 34 Yorum Var
Genç kız üniversitede kandırıldı, dağda öldürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir köye giren 2 kadın terörist jandarma tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen kadın teröristlerden birinin Mardin’in Midyat nüfusuna kayıtlı Mersin doğumlu olduğu ve üniversitede kandırılarak terör örgütüne katıldığı belirtildi. 

İstanbul’da bir üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra katıldığı arkadaş grubu tarafından kandırılan Hanım Çelik, 2008 yılı sonunda hayallerini süsleyen üniversiteyi bırakarak terör örgütü PKK saflarına katıldı. Terör örgütü tarafından eğitim verilen Agiran kod isimli Hanım Çelik, Türkiye’de önemli eylemlere katıldı. Asker ve polise yönelik birçok saldırıda bulunan Hanım Çelik, 29 yaşında jandarma tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Nusaybin kırsalında yanındaki kadın terörist ile birlikte Agiran kod isimli Hanım Çelik’in bir köyde olduğu istihbaratı alan Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda köyden çıkan Agiran kod Hanım Çelik ve yanındaki kadın teröriste ‘Teslim ol’ çağrısı yapıldı. Çağrıya ateşle karşılık verilmesi üzerine çakın çatışmada Agiran kod isimli Hanım Çelik ve yanındaki terörist birlikte ölü olarak ele geçirildi. 

İçişleri Bakanlığı duyurdu 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile öldürülen teröristin gri listede aranan teröristlerden olduğu duyuruldu. Açıklamada, “İç güvenlik operasyonları kapsamında; Mardin-Nusaybin ilce kırsalında 7 Mayıs 2019 Salı gunu saat 23.00 sıralarında Mardin Il Jandarma Komutanlıgınca icra edilen “Cınar-101 Sehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Arıkan Operasyonu”nda 2 kadın terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin; terörden arananlar listesinde 300 bin TL ödülle Gri Kategori’de aranan Agirin kod adlı Hanım Çelik olduğu tespit edilmiştir” denildi. 

Agiran kod isimli Hanım Çelik örgüt tarafından kandırılan gençlerden sadece biri. Hanım Çelik, 2008 yılı sonlarında İstanbul’da bir üniversiteye kayıt yaptırıp hayalindeki mesleği düşündüğü yıllarda girdiği arkadaş çevresi tarafından kaldırılarak terör örgütü PKK saflarına katılması sağlandı. Kalem yerine silahı tercih eden terörist, 11 yıl boyunca terör örgütü adına birçok eyleme katıldı. Asker ve polise yönelik düzenlenen eylemlere de katılan terörist, terör örgütüne katılarak ülkesine silah doğrulttuktan 11 yıl sonra yanındaki terörist kadınla birlikte girdiği bir çatışmada ölü olarak ele geçirildi. 
Teslim olmak yerine güvenlik kuvvetleri ile çatışmayı tercih eden her iki terörist de sonlarını kendileri hazırladı. Girdikleri çatışmada her ikisi de ölü olarak ele geçirildi. 

YORUMLAR

34 Yorum Var
  • Aaaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Geberdi namussuz ateşi bol olsun.
    Cevapla
  • Cem 4 yıl önce Şikayet Et
    İşgalci faşist pkk den ancak bu çıkar Her biji türkiyem
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diğerleri ve bunlara destek olanların başına İnşaallah. Allah kahraman askerimize güç kuvvet zafer ihsan etsin.
    Cevapla
  • T.C 4 yıl önce Şikayet Et
    BBUNLARA YAŞAM HAKKI TANIMIYORUZ SONLARI BÖYLE OLACAK MEMLEKETE İHANETİN BEDELİ BUDUR ( vicdanı muhasebe yapmayacaz )
    Cevapla
  • SERTTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Kandırıldı nedir ya içinde hainlik varmış demekki hain olmasa Mehmetçiğe degil kendi kafasına sıkardı hain yaratıklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.