Mardin

4 yaşındaki çocuğuyla birlikte geçimini böyle sağlıyor

12:05 08 Ocak 2020 2 Yorum Var
4 yaşındaki çocuğuyla birlikte geçimini böyle sağlıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Gülbahar Kaya, 4 yaşındaki oğlu ile birlikte pazarda sebze satarak geçimini sağlıyor.



Kızıltepe Yeni Mahalle’de yaşayan 35 yaşındaki Gülbahar Kaya, 10 yıl önce Adana’dan Kızıltepe’ye yerleşti. Bir çocuk annesi olan Kaya, eşi de adli bir suçtan dolayı hapishanede olduğu için evin bütün yükünü sırtladı. Alzheimer olan kayınvalidesine de bakmakla yükümlü olan Kaya, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra pazarcılık yapmaya başladı. Kaya, 4 yaşındaki oğlu Berat’ı bırakacak kimsesi olmadığı için beraberinde pazara getiriyor. Berat oyuncak kamyonuyla oynarken annesi de tezgahındaki yeşillikleri satmaya çalışıyor.

Evin geçimini sağlamak için pazarda yeşil sebze sattığını söyleyen Kaya, ”Pazarcılık erkek işidir, zordur. Kışın soğuğunda oğlum Berat ile beraber çıkıyorum, kaynanam alzheimer eve bırakamıyorum. Onunla beraber akşama kadar bazen pazara geliyorum bazen geziyorum. O şekilde evin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Evde benden başka çalışacak kimse olmadığı için ben sorumluluk aldım” dedi.

Pazarda tezgahtarlık yapan Sadettin Dağlı, Kaya’yı takdir ettiğini ifade ederek Kaya’ya destek çıkılmasını istediğini söyledi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Yagmur 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Allah yardımcınız olsun olsun inşallah fedakar anne
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yagmur gülcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun eger bir destek olacaksa önce kaymakam vali bir yardımda bulunsun bir iş versin bu kadına
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.