Yaşar Nuri Öztürk: Kutlu Doğum şirktir

İlahiyat Prof'u Yaşar Nuri Öztürk daimi konuk olduğu Saba Tümer'de yine tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 11.05.2013 10:34 GÜNCELLEME 11.05.2013 10:58
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Show TV'de yayınlanan Saba Tümer'le Bugün programında Yaşar Nuri Öztürk Kutlu Doğum'dan, Hz. Muhammed için kullanılan sıfatlar hakkında konuştu.

Öztürk; Hz. Muhammed'e 'Kainatın efendisi demenin insanı dinden çıkardığını ve bu söylemin sadece Allah'a ait olacağını ifade etti.

"KUTLU DOĞUM ŞİRKTİR"

Yaşar Nuri daha sonra sözlerine şöyle devam etti "Peygamber efendimiz ümmetine diyor ki; sizler beni Hristiyanların Hz İsa'yı sevdikleri gibi sevmeyin. Şimdi çıkmış bu insanlar başta diyanet kutlu doğum denen bir şey icat ediyor. Kardeşim bu yaptıklarınız şirktir. İnsanı dinden çıkartır. Allah'a ortak koşmaktır. Burayı rahat bırakın nerede ne melanet yapacaksınız oraya gidin" dedi.

YORUMLAR 113
  • Carullah Öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    Hocam bırakın ders sürelerini... ... devamsızlıkları kaldırın :D
    Cevapla
  • murat 10 yıl önce Şikayet Et
    Şirkten sakınmak müslümanın vazifesi. Evet bu deyişlerde şirke giden bir yol da var.Peygamber maksat ve asıl gaye değildir.Allaha ulaşmanın aracıdır.Peygamber sevgisinde farklı tarzlar var.Bazıları mucizeleri olan harikalar gösteren insanlardan mükemmel bir fert olarak gördüğü bir peygamber sever.Saçının telinden gözlerinin renginden bahseder.Bazıları ise Allah ile konuşan ve onun emirlerini ve kainat kitabının manasını insanlara ders veren bir peygamberi Allahın vazifeli bir memurunu ve örnek olarak takdir ettiği bir ferdi sever.Bu ikinci tarz ise sadece Allaha ulaşma maksadıyladır ve şirkten uzaktır.Şirk ise Allaha karşı kulluk etmek onu tanımak ve ona muhatap olmak için yaratılmış kabiliyetlerin insanlara ve herhangibir varlığa adanmasıdır.Aşk dahi böyledir.İnsanlara kadınlara karşı olan aşkta şirke giden bir yol da vardır.Aşk yaratıcıya sunulması gereken hayranlık ve sevgi sıfatıdır.Kusursuz güzel güzelliklerin yaratıcısı ve kaynağıdır.
    Cevapla
  • mustafa kulleliler 10 yıl önce Şikayet Et
    seyyid kelimesi yaratılmışlar için kullanılır. Benzerlerinin en değerlisi, en büyüğü, efendisi manalarına gelir. Şirk diyen gürüha soru, Allah yaratılmış mıdır, kafanızda nasıl bir Allah tezahürü var ki benzeri varmış o onların efendisiymiş manasına getirebiliyorsunuz ve dahi Kainatın seyyidi Allahtır diyebiliyorsunuz. Allah noksan sıfatlardan,zaman ve mekan (yaratılmışlıktan) münezzehtir. Peygambere kainatın seyyidi demek şirk değil bilakis doğru bir tanımlamadır,çünki efendimiz sair peygamber efendilerimizden de yaratılmışların hepsinden de üstündür. Bir müslümana müşrik demek kafir olmaktır. Kafir olmak demek ne demektir azıcık fıkıh kitabı karıştırın sonucunu anlarsınız.
    Cevapla
  • Ali Kütükcüoglugil 10 yıl önce Şikayet Et
    evet haklisin Nuri Bey, hz. isa´yi hristiyanlar tanri diye hitab ediyor. bizim Peygamber Efendimiz beni Hz. isa gibi övmeyin diyor...hristiyanlar hz. isa yi tanri oglu diye hitab ediyor...bizim Peygamber efendimiz Allah in resullü dir ve bu böyle biline...Nuri bey ince tellin üzerinde yürümeye basladin kendine hakim ol
    Cevapla
  • ahmet basar 10 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan size Allah CC hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi emreder !.... İçi boş bildiğini bedeniyle amel etmeyi değilde diliyle amel edenlerden. 1. Allah şeytana neden Ademe secde et dedi. Haşa Adem AS seytanın Allah ı mıydı. Hayır Adem AS Allah CC güzelliği rahmeti ve kudreti vardı ve şeytan bu inceliği bilemediği için secde etmedi. 2. Allah CC sevmek resullullahı sevmektir. Resullullahı sevmet Allah CC sevmektir. Allah CC nurundan yarattığı Muhammede AŞK oldu biz ne yapmayalım. saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz