Temmuz'un en medyatik ismi Acun oldu

Temmuz ayında magazin basınında en fazla konuşulan isimler belli oldu.

Temmuz'un en medyatik ismi Acun oldu
Temmuz'un en medyatik ismi Acun oldu
GİRİŞ 31.07.2013 10:33 GÜNCELLEME 31.07.2013 10:33

Medya Takip Merkezi (MTM)'nin hazırladığı araştırma raporuna göre, Haziran ayında 10. sırada yer alan Acun Ilıcalı, bu ay listenin zirvesine otururken, onu Sinan Akçıl ve Hülya Avşar takip etti.

Medya Takip Merkezi'nin Temmuz ayı boyunca Türk medyasında yaptığı araştırmaya göre, bir önceki aya oranla 9 basamak birden yükselen Acun Ilıcalı, kısa bir aradan sonra tekrar magazin gündemine damgasını vuran isim oldu. Haziran ayına göre yüzde 82 daha fazla haber ve yazıya konu edilen Ilıcalı, yeni aldığı sürat teknesi ile "O Ses Türkiye" yarışmasına Ebru Gündeş ve Athena'nın solisti Gökhan'ın jüri üyesi olarak katılmalarıyla ilgili gündeme geldi. Acun Ilıcalı toplamda, 3 bin 398 haber ve yazıda yer aldı.

Temmuz ayında magazin basınının en fazla ilgisini çeken ikinci ünlü isim, sanatçı Sinan Akçıl oldu. Akçıl, 652'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında Edirne'de konser verirken, Edirne Belediye Başkanı tarafından minyatür altın kemer hediye edilerek, "pop müziğin başpehlivanı" ilan edildi. Önceki aya oranla yüzde 394 gibi yüksek bir artış yakalayan Sinan Akçıl'dan, ay boyunca 2 bin 600 haber ve yazı ile söz edildi.

AVŞAR, TATLISES VE TATLITUĞ

Yıllardır listenin müdavimlerinden olan Hülya Avşar, Temmuz ayında da bu özelliğini sürdürdü. Kızı Zehra ve kardeşi Helin Avşar'la Ege koylarında tatile çıkması ve Ankara'da verdiği konser, Avşar kızının haberleri arasında öne çıkan konular oldular. Haziran ayına oranla medyada yüzde 43 daha az yer bulan Hülya Avşar, toplamda 2 bin 234 haber ve yazı ile konuşuldu.

MTM'nin aynı araştırmasına göre, ay boyunca medyada en fazla yer verilen bir diğer ünlü ise İbrahim Tatlıses oldu. Bir önceki aya oranla medyada yarı yarıya daha az konuşulmasına rağmen Tatlıses, ayın magazin gündemi listesindeki sırasını bir basamak yükseltmeyi başardı. Bodrum'da tatil yapan Tatlıses, müzik piyasasına geri dönmeye hazırlandığı ile ilgili haberlerle de gündeme geldi. Tatlıses, ay genelinde bin 395 haber ve yazıda yer buldu.

Ayın en medyatik ünlülerinin belirlendiği araştırmada, Temmuz'un en çok konuşulan bir diğer ünlü ismi Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Toplamda bin 383 haber ve yazıya konu olan Tatlıtuğ, bir reklam filminde beraber rol aldığı sevgilisi Florence Eugene ile çıktığı tatilde görüntülenirken, yeni motosikleti ile de haberlerde adından söz ettirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"