Medyada en çok anılan sanatçı açıklandı

Medya Takip Merkezi (MTM), Eylül'de magazin ve sanat dünyasında yaşanan gelişmelerin raporunu yayınladı.

Medyada en çok anılan sanatçı açıklandı
Medyada en çok anılan sanatçı açıklandı
GİRİŞ 03.10.2013 15:49 GÜNCELLEME 04.10.2013 10:02

Rapora göre medya bu ay, sanat dünyasından hayatını kaybedenlere geniş yer ayırdı. Sanat dünyasını üzüntüye boğan Tuncel Kurtiz, birinci ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından yad edilen Neşet Ertaş ve Yılmaz Güney, medyada sıklıkla anılan sanatçılar oldu.

Medya Takip Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Eylül ayı sonunda hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in medyanın en çok yer verdiği isim olduğu belirtildi. Açıklamada "İstanbul'daki evinde fenalaşarak 77 yaşında yaşamını yitiren Kurtiz'e Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen anma törenine çok sayıda vatandaş, sinema ve tiyatro oyuncuları katıldı. Balıkesir'in Çamlıbey Köyü'ne defnedilen Kurtiz, medyada 3 bin 828 haber ve yazıda yer aldı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bir yıl önce hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Neşet Ertaş'ın medyada en fazla gündeme gelen bir diğer sanatçı olduğu belirtildi. Medya, Neşet Ertaş'a 2 bin 252 haber ve yazı ile yer verdi.

Eylül ayını kapsayan rapora göre, Altın Koza Film Festivali ile gündeme gelen Türkan Şoray, ay genelinde basın, TV ve internet medyasında en çok konuşulan ünlü isimlerden bir diğeri oldu. Sıkça konuşulan bir diğer isim, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası adlı filmde başrolü oynayan Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Oscar'a aday gösterilmesi filme ilgiyi arttırırken, medyada Tatlıtuğ'a 2 bin 79 haber ve yazı ile yer verildi.

1984 yılında aramızdan ayrılan Yılmaz Güney de, Eylül ayında medyada geniş yer alan sanatçı isimlerden biriydi. Güney medyada, hem yakın arkadaşı olduğu Kurtiz'in ölümü hem de 3.'sü düzenlenen Roma Türk Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne layık görülmesi ile anıldı. Yılmaz Güney medyada 2 bin 2 haber ve yazı ile yer buldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü