Gülerce: Erdoğan keşke hiç söylememiş olsaydı

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Beyaz TV'de Fatma Korkutata'nın yönetmenliğini yaptığı Ortak Akıl programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Gülerce: Erdoğan keşke hiç söylememiş olsaydı
Gülerce: Erdoğan keşke hiç söylememiş olsaydı
GİRİŞ 22.12.2013 19:20 GÜNCELLEME 22.12.2013 19:42
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı, 'Bu alçaklıktır, bu namussuzluktur, bu şerefsizlik' sözlerine aynen katıldığını belirten Gülerce, 'Ama Erdoğan'ın, 'Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan üstelik de en iğrenç şekilde masum insanlara iftira atacaksın. Yazıklar olsun' ifadeleri beni çok üzdü. Burada camiayı kastediyor. Keşke bunu hiç söylememiş olsaydı' diye konuştu.

'BÜTÜN DİNDARLARA ATILMIŞ BİR ÇAMUR'

'Bir defa burada 'dindarlar' diye bir laf var. Dindarlığın bir ölçüsü yok. Sayın Başbakan'ın hangi belgeye göre konuştuğunu söylemesi lazım' ifadelerini kullanan Hüseyin Gülerce, 'Bu şu anda bütün dindar olarak bilinen insanlara atılmış bir çamur, çok ağır bi şey bu. Üstelik de bir camiaya atıyorsanız içinde milyonlarca insanın masum olduğu bu iftirayı Sayın Başbakan'a hiç yakıştıramadım' dedi.

'BAŞBAKAN YANGINA BENZİN DÖKÜYOR'

'Erdoğan bu kaseti bu camiadaki insanların hazırladığını ima ediyor' diyen Gülerce şunları söyledi:

'Ben de diyorum ki; nasıl zina yapanlar Müslüman olamazsa, o an inancını kaybetmişse; bunu yapanlar da Müslüman olamazlar, dindar olamazlar. Ama Sayın Başbakan o kadar rahat söylüyor ki; buna inanmış. O zaman kusura bakmasın Sayın Başbakan'a bir soru soracağım; sizin hükümetiniz döneminde Sayın Baykal ile ilgili kaset dolaştırıldı. Önce hangi internet sitesinde çıktığını da biliyoruz. İkincisi seçimler öncesinde Sayın MHP Milletvekilleriyle ilgili kasetler çıktı. Peki bunları kimin yaptığını ben mi bulacağım? Siz bunları kimlerin yaptığını bulamıyorsunuz, sonra da dönüyorsunuz savaş açtınız, bunları siz yaptınız imasında bulunuyorsunuz. Allah aşkına bunun vicdanla alakası var mı? Bu kadar olmaz ki... Sayın Başbakan nereye götürüyor bu işi? Yangına benzin döküyor Sayın Başbakan. Bunu biliyorsanız, Baykal'ın kasetini kimin hazırladığını da biliyorsunuz, açıklayın o zaman.'

YORUMLAR 29
  • iyi biyolog 10 yıl önce Şikayet Et
    zina yapanın imanı hakkında bilenlere. Resulullah (sa) buyurdular ki: "Zani bir kimse, zina yaptığı sırada mü'min olarak zina yapmaz, hırsız da çaldığı sırada mü'min olarak hırsızlık yapmaz, içkici, içki içtiği sırada mü'min olduğu halde içki içmez; insanların, onun yüzünden gözlerini kendine kaldıracakları kadar nazarlarında kıymetli olan bir şeyi mü'min olarak yağmalamaz." (Buhari, Mezalim 30, Eşribe 1, Hudud 1, 20; Müslim, İman 100, (57); Ebu Davud, Sünnet 16, (4689); Tirmizi, İman 11, (2627); Nesai, Sarık 1, (8, 64) Yine Resulullah (sa) buyurdular ki: "Kişi zina edince iman ondan çıkar ve başının üstünde bir bulut gibi muallak durur. Zinadan çıkınca iman adama geri döner." (Tirmizi, şu ziyadede bulunmuştur: "Ebu Cafer el-Bakır Muhammed İbnu Ali'nin: "Bunda imandan çıkıp İslam'a geçiş vardır" dediği rivayet edilmiştir.") (Ebu Davud, Sünnet 16, (4690); Tirmizi, İman 11, (2627)
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek zina yapanlar müslüman olamaz. mümin zina ettiği zaman içki içtiği zaman ahlakını kaybeder imanını kaybetmez..
    Cevapla
  • selahattin 10 yıl önce Şikayet Et
    cereyan. yahudi lobisi insanı para makam mertebe vererek kendine çekerek kullanır kullanır tarihi geçtimi imha eder fadime şahinler saddamlar esedler binladinler hoca efendinin sonu ne olacak herşey zamanla anlaşilir
    Cevapla
  • ali_kerem 10 yıl önce Şikayet Et
    Her işte bir hayır vardır. Gezi parkı olayı ne kötü bir olay iken nasıl hayra dönüştüyse bu da öyle olacaktır inşallah. Herkes malum kişinin geçmişini çabuk unutmuş ben kısa bir hatırlatma yapayım; Başaörtüsü zulmünde ; "Başörtüsü furuattır" dedi. 28 Şubat darbesi öncesinde "Erbakan hükümeti için gitmeli", darbe sonrası "Asker daha demokrat" dedi, müslümanlara büyük zulüm yapan DSP iktidar olunca gazetesinde "Hayırlı olsun" manşeti atıldı. Filistin'deki müslümanlara yardım amaçlı giden Mavi Marmaray'da insanlar öldürüldükten sonra "Otorite'den izin alınmalıydı" dedi. Abdulkadir Molla yalnızca müslüman olduğu için idam edildi, hatta Davutoğlu'nun çabaları ile 2 gün ertelendi ama malum zattan ses bile çıkmadı, Mandela öldü Taziye mesajı yayınladı. Ticarethanelerine müdahele edilince artık ne olduğu belli, halen olan şeyleri görüp unutmuyoruzdur inşallah.
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Hocanız size böylemi öğretti,zina yapan dinden çıkmaz,günahkar olur.. Müslümana beddua edenin ne olacağını ben bilmiyorum,bilen varsa söylesin.Bizim aldığımız islami terbiyede bedduaya yer yoktur,hele bir müslümana beddua hiç yoktur.Bize Gülen'in duasına Amin deyin diyorlar.Demeyiz,diyemeyiz çünkü biz sizi hala kardeşimiz biliyoruz,tutarsa yine ençok biz üzülürüz.Hem anlamadığım birşeyde şu,başbakanın bu sözleri üstü kapalı söylüyor,sizi kasdettiğini nerden çıkarıyorsunuz,kalbinden geçeni bilebiliyormusunuz.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü